Joakim Nordström.
Foto: Bildbyrån & twitter (@MySports_CH_fr)
Europa

Joakim Nordström avstängd - delade ut och tog emot huvudtackling

ANNONS

En märklig och otäck situation i gårdagens match mellan Davos och Ajoie ger dubbla avstängningar. Högst iblandad i allt var svenska landslagsforwarden Joakim Nordström. 

Det är inte alls särskilt ovanligt att en tuff eller ful tackling att en spelare får förbereda sig på en smäll tillbaka. Men gårdagens match i den schweiziska ligan mellan Davos och Ajoie blev ett extremt exempel på detta, och ett mycket otäckt sådant. 

Med halva matchen spelad och 2–0 på tavlan till hemmalaget Davos, tryckte lagets svenska forward Joakim Nordström till en motståndare lite väl okontrollerat. Tacklingen tog rakt mot huvudet och motståndaren föll ihop på isen. Men innan VM-guldmedaljören och Stanley Cup-mästaren hunnit reagera fick han själv känna på en ordentlig smäll mot huvudet. 

Ajoies Jonathan Hazen var först till situationen och satte i förbifarten ut en armbåge som träffade rakt i Nordströms bakhuvud. Nu var det inte bara en utan två spelare som låg på isen.

Stängs av - utreds ytterligare

Joakim Nordström såg ut att vara i okej skick efter det hela, men motståndaren kom inte upp på skridskorna lika fort. I dag kommer det besked om att både Nordström och Hazens straffas för sina fula tacklingar. Hazens får en avstängning på en match, precis som Nordström, men i svenskens fall är det en provisorisk avstängning medan situationen utreds. 

Denna säsong är den 30-årige stockholmarens första säsong i Schweiz efter ett år i KHL och åtta säsonger i NHL. Hittills i år har han stått för 31 poäng (11+20) på 45 matcher och är med det lagets tredje bästa poängspelare.


TV: Det bästa från Joakim Nordström säsongen 19/20

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL