Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Filip Gustavsson hyllas av Jake Oettinger: "Enorma räddningar"

ANNONS

Filip Gustavsson var tungan på vågen för sitt Minnesota Wild i natt. Detta efter att svensken räddat 29 skott samt ytterligare tre straffar när Wild 2–1-besegrade Dallas Stars efter straffar.
– Han gjorde några enorma räddningar, säger motståndarmålvakten Jake Oettinger om Gustavsson.

Det bjöds på en hård målvaktskamp under natten till lördag, svensk tid, när Minnesota Wild tog emot divisionsrivalen Dallas Stars i Xcel Energy Center. Det dröjde till drygt sex minuter in i den tredje perioden innan Mats Zuccarello kunde öppna matchens målkonto i numerärt överläge, innan Jamie Benn halvvägs genom perioden kvitterade matchen.

Därefter följde en mållös förlängning innan Minnesota kunde vinna straffläggningen med 2–1 – och således också vinna matchen med 2–1. Wilds svenske målvakt Filip Gustavsson räddade 29 av 30 skott i matchen – och hyllades efter matchen av motståndarmålvakten Jake Oettinger.

– Det var en bra match. Han (Gustavsson) är en grym målvakt och han gjorde några enorma räddningar. Det kändes som en slutspelsmatch, säger Oettinger till NHL.com.

Säsongsdebut för Karlström

Gustavsson står noterad för en räddningsprocent på starka 92,8 procent efter 24 spelade matcher den här säsongen och har ett snitt på 2,12 insläppta mål per match. Segern var Gustavssons 13:e för säsongen.

– Vi är bra i straffläggning och övertid. Du måste behålla lugnet och behandla det som vilken match som helst, säger Gustavsson.

I Stars återfanns Fredrik Karlström i laget efter att ha blivit uppkallad till NHL-laget tidigare i veckan. Svensken noterades för drygt sju minuters istid i sin säsongspremiär i NHL. Förra säsongen spelade den tidigare Växjöcentern tre NHL-matcher för Stars.

Minnesota Wild – Dallas Stars 2–1 e. str (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0)
Minnesota: Mats Zuccarello (20).
Dallas: Jamie Benn (22).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM