Rögle vann mot Leksand

Efterlängtad seger för Rögle – bröt förlustsviten mot Leksand

Det har varit en tung period med åtta förluster i rad för Rögle i J20 Nationell Top 10 herr. Men hemma mot Leksand bröts den tuffa sviten. Det blev 4-3 (3-0, 1-1, 0-2) i matchen i Akademihallen.

– Vi har en fin attackmentalitet och effektivt målskytte idag vilket genererar tre poäng ö. I övrigt är det en ganska hafsig match och jag tycker det märks att vi varit matchlediga ett tag. Grymt stark moral och krigarinsats av gruppen och det tar vi med oss in i matchen imorgon. Vill passa på att lyfta fram tvåmålsskytten Axel Smeds och en storspelade Fabian Arvidsson i målet, kommenterade Rögles tränare Linus Karlsson efter matchen.

I början av matchen var Rögle starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Felix Nilsson och Simon Zether.

Efter 7.51 i andra perioden ökade Rögle på till 4-0 genom Axel Smeds.

Leksand reducerade dock till 4-1 genom Arvid Eljas med 1.53 kvar att spela av perioden.

Isak Hansen och Linus Millner Westberg reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-3 kom inte Leksand.

Rögle har en seger och fyra förluster och 12–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har två vinster och tre förluster och 18–15 i målskillnad. Det här var Rögles andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Leksands fjärde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Leksand nu ligger på femte plats. Rögle är på tionde och sista plats.

Nästa motstånd för Rögle är Mora. Leksand tar sig an Frölunda borta. Båda matcherna spelas söndag 19 februari 12.00.

TV: Svenskarna om samspelet i Toronto