Dick Axelsson.
Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån
Spelarövergångar

Dick Axelsson klar för Väsby IK

ANNONS

Dick Axelsson är klar för Väsby resten av säsongen. 
VM- och SM-guldmedaljören ska vara med och försöka hjälpa laget upp till HockeyAllsvenskan. 
"Dick är en av de största profilerna som någonsin spelat för föreningen", skriver Väsby på HockeyEttans hemsida."

Efter snart ett år utanför hockey på den högsta nivån väljer Dick Axelsson återigen att göra comeback inom hockeyn. Men denna gång blir det inte något återkomst i Djurgården, utan en flytt ner i HockeyEttan till Väsby. 

– Det känns ju såklart smått surrealistiskt att vi den 1 mars hemma i Renew Arena ska få se Dick Axelsson för första gången i Väsbytröjan. Hans CV talar sitt tydliga språk och han gjorde det bra i SHL så sent som förra säsongen. Vi tackar vår Bröder för detta, en försmak kring vad som komma skall, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström när värvningen presenteras under torsdagen.

Den nu 35-årige Dick Axelsson har som bekant en imponerande meritlista med dubbla SM-guld och ett VM-guld. Under förra säsongen återvände han sent i december 2021 till Djurgården för att hjälpa laget att undvika nedflyttning. Då blev det totalt 15 poäng på 23 spelade matcher. Sedan dess har det endast blivit spel i Brödernas Hockey i division 3. 

Nu ska han istället se till att hjälpa Väsby att ta steget upp i HockeyAllsvenskan. Med fyra matcher kvar att spela i AllEttan ligger man i nuläget på en förstaplats i den norra serien.

Publikfavoriten återvänder: "En av våra absolut bästa spelare"

Strax efter det stod klart att Axelsson fortsätter spela i Väsby, meddelar klubben att ytterligare en spelare från Brödernas kliver in i laget. Denna gång gäller det publikfavoriten Victor Andersson, som återvänder till Väsby, där han gjorde 31 poäng på 42 matcher förra säsongen. 

– Jättekul att ha Victor tillbaka i Väsbytröjan! Han växte mer och mer under föregående säsong och var sista delen av Allettan och PO/Kvalserie en av våra absolut bästa spelare. Han står för både skicklighet men också förmågan att reta gallfeber på motståndarna, det behövs när det drar ihop sig.

31-årige Andersson har gjort hela 72 poäng på 18 matcher i division 3 denna säsong. 


TV: Studio Oddset Hockey om Hockeyallsvenskans hetaste lag

Den här artikeln handlar om: