Foto: Bildbyrån
Nyhet

Sebastian Stålberg nästa spelare att lämna – klar för TPS

ANNONS

Vasa Sport fortsätter avyttra svenskar. Nästa i raden är Sebastian Stålberg. Forwarden är nu klar för konkurrenten TPS Åbo. Dessutom saknas Axel Holmström i kvällens laguppställning.

Sebastian Stålberg är inne i sin tredje säsong i Vasa Sport och är också lagets kapten. Nu har klubben valt att göra sig av med honom för att spara pengar.

Då laget ligger långt ner i tabellen och slutspelsplatsen är körd vill klubben bli av med så många löner som möjligt. Något som har gjort att spelare som Jens Lööke, Simon Hjalmarsson och Emil Johansson har lämnat klubben.

Återvänder till Sport nästa säsong

Nu följer Sebastian Stålberg alltså det spåret och går till ligakonkurrenten TPS Åbo. Laget ligger just nu sjua i tabellen och har häng på topp sex. Just nu skiljer det bara två poäng upp till strecket.

Svensken har den här säsongen stått för 18 poäng på 48 matcher i Liiga. Övergången handlar om ett säsongslångt lån. Stålberg har ett kontrakt med Sport som sträcker sig fram till sommaren 2025.

Stålbergs lagkompis Axel Holmström har varit ryktenas man den senaste tiden. Nu saknas han i kvällens laguppställning, till matchen då Vasa Sport möter JyP.


TV: Studio Oddset Hockey om Hockeyallsvenskans hetaste lag

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL