DEADLINE DAY
Filip Persson och Philip Lagunov.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån & YouTube/Skärmdump
HockeyAllsvenskan

Filip Persson och Philip Lagunov klara för Västerås

ANNONS

Västerås förstärker med två sista minuten-värvningar. 
Backen Filip Persson, närmast från Halmstad Hammers, och centern Philip Lagunov, från ECHL, värvas till VIK. 

Det har varit en tung säsong för Västerås IK som ligger i ingenmansland i HockeyAllsvenskan med ett kort försprång till lagen under. 

Nu väljer krislaget att förstärka laget inför slutet av säsongen. Strax innan transferfönstret stänger så bekräftar nämligen Västerås två värvningar. 

22-årige backen Filip Persson från Halmstad Hammers och 24-årige centern Philip Lagunov är båda klara för Västerås på kontrakt under resten av säsongen bekräftar klubben på sin hemsida.

“Ska hjälpa oss jättemycket”

– Philip är en klok, skridskostark tvåvägscenter som är en riktig lagspelare. Han tar stort ansvar på isen och gör allt för laget, säger sportchefen Niklas Johansson och fortsätter: 
– Filip fick en bra avslutning och gjorde två mål i kväll. Det är en skridsko- och spelskicklig back med en offensiv uppsida. Vi förväntar oss att han ska hjälpa oss jättemycket. 

Filip Persson har HC Lidköping som moderklubb och spelade i Frölunda som junior men utan att göra någon SHL-match för klubben. Han har sedan gjort fyra säsonger och 137 matcher i Hockeyettan för Hanhals och Halmstad. Den här säsongen har Persson gjort 17 poäng på 32 matcher för Halmstad. 

Philip Lagunov är en kanadensisk center som närmast kommer från spel i Cincinnati Cyclones i ECHL där han har gjort elva poäng på 32 matcher. Lagunov har även meriter från AHL då han gjorde fyra matcher för Tucson Roadrunners förra säsongen.


TV: Studio Oddset Hockey om Hockeyallsvenskans hetaste lag

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM