Djurgården förlorade.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Djurgården förlorar mot Tingsryd på Hovet: “Det är inget bra”

ANNONS

Djurgården kom till kvällens match med fem raka segrar. 
Då åkte DIF på en skrällförlust då Tingsryd vann på Hovet med 4-3.
– Det är inget bra, vi kan alla göra bättre ifrån oss, säger lagkaptenen Marcus Krïger till C More. 

Efter förlustsviten runt årsskiftet så har Djurgården kommit igång och hittat rätt i sitt spel igen under de senaste veckorna. 

Inför kvällens match mot bottenlaget Tingsryd så hade DIF vunnit fem raka matcher och var HockeyAllsvenskans hetaste lag. 

Då stod hemmalaget för en svag insats i den första perioden. De sköt bara fyra skott på mål och hamnade även i underläge då Joachim Nermark satte 0-1 i matchen. 

– Det är väl inget bra, de får komma alldeles för lätt genom mittzon. Vi är lite för långa och får inte riktigt fast pucken. Det är så det är ibland, vi kan alla göra bättre ifrån oss, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger till C More.

DIF kom tillbaka: “Starkt av oss”

I den andra perioden utökade TAIF sedan sin ledning då Elias Andersson gjorde 0-2. Efter det vaknade dock Djurgården till liv. 

Nicklas Danielsson satte 1-2 i powerplay och sedan kom även 2-2 av Wiktor Nilsson, också det i powerplay. Djurgården vann också skotten med 16-4 i andra perioden. 

– Bra att vi kommer till sista perioden med oavgjort. Vi har haft en del att fundera på men jag tycker det är starkt av oss att komma tillbaka till 2-2, säger Danielsson.

Tingsryd hade dock tappat sin tvåmålsledning.  

– Jag tycker vi kommer ut starkt men det är lite olyckligt med utvisningarna och det straffar oss, säger Elias Andersson till C More. 

Harju hjälte med två mål

I den tredje så tog sedan Tingsryd ledningen återigen med 2-3 efter mål av Jonatan Harju. Bottenlaget såg då ut att gå mot tre poäng men med endast 14 sekunder kvar att spela så kvitterade Marcus Krüger till 3-3 och tvingade matchen till förlängning. 

Det dröjde dock inte länge innan avgörandet kom då Jonatan Harju klev fram igen och satte sitt andra mål i matchen för 3-4 och seger för Tingsryd. 

– Jag tycker vi vinner rättvist. Jag tycker vi förtjänade tre poäng men vi ska vara nöjda med två poäng ändå. Det är otroligt viktigt för oss, säger Harju efter segern.

Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv var dock inte nöjd över hur hans lag spelade. 

– Vi gör en svag första period och är inte närvarande. Vi spelar Tingsryd i händerna. Inte alls nöjd med det. Sedan kommer vi upp lite grann men det är fortfarande inte påslaget från vår sida. På det stora hela är jag missnöjd med matchen, säger Garpenlöv. 

För Tingsryd var det två väldigt viktiga poäng då de nu har ett försprång på två poäng ner till Östersund under kvalstrecket. 

Djurgården – Tingsryd 3–4 OT (0-1,2-1,1-1,0-1) 

Djurgården: Nicklas Danielsson, Wiktor Nilsson, Marcus Krüger.
Tingsryd: Jonatan Harju 2, Joachim Nermark, Elias Andersson.


TV: Studio Oddset Hockey om Hockeyallsvenskans hetaste lag

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL