Jens Lööke är klar för Björklöven.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Jens Lööke klar för Björklöven

ANNONS

Senast Jens Lööke spelade i Hockeyallsvenskan gjorde han 62 poäng på 52 matcher i grundserien. Nu är Lööke klar för spel i Björklöven.
– Nu ska vi göra allt för att ta klivet upp i SHL, säger Lööke i en video på Instagram.

2021 var Jens Lööke en av nyckelfigurerna i Timrås avancemang till SHL.

Nu är den 25-årige forwarden tillbaka i Hockeyallsvenskan i jakten på en plats i högstaligan. Under måndagseftermiddagen meddelade tabelltvåan Björklöven att man gjort klart med forwarden på ett avtal som sträcker sig säsongen ut.

– Jens är irrationell forward som har sin spets i det offensiva spelet, han känner till ligan utan och innan och har även gjort den resan som vi vill göra i Björklöven (SHL-avancemang med Timrå) vilket vi hoppas ska vara värdefullt när vi går i slutspelet, säger sportchefen PerPer Kenttä till klubbens hemsida.

Lööke gjorde 62 poäng på 52 grundseriematcher under sin senaste sejour i Hockeyallsvenskan (2020/21) och har sedan dess hunnit med en SHL-säsong med Timrå samt spel i Liiga med Sport denna säsong. På 37 matcher har Lööke producerat 29 poäng (12+17) med Vasa-klubben.

– Nu ska vi göra allt för att ta klivet upp i SHL, säger Lööke i en video på Instagram.


TV: Långa måltorkan bruten för Brännström – efter 120 (!) matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM