Julius Bergman.
Foto: Bildbyrån.
HockeyAllsvenskan

Julius Bergman efter sin felaktiga utvisning: "Tycker att domarna rånar oss lite"

ANNONS

En domarmiss tog gårdagens match mellan Södertälje SK och Almtuna IS till förlängning. En crosschecking på SSK:s Julius Bergman resulterade i en kvittering för Almtuna.
– Jag tycker att vi ska ha med oss tre poäng i dag, jag tycker att domarna rånar oss lite, säger han till Länstidningen Södertälje.

Det blev en jämn match med heta känslor i Scaniarinken mellan Södertälje och Almtuna under onsdagen.

En bit in i den sista perioden blev Julius Bergman utvisad för målvaktsinterference. Under efterföljande powerplay för Almtuna kunde Uppsalalaget kvittera till 2-2. Ett resultat som stod sig ordinarie tid ut. Södertälje vann sedan matchen med 3-2 och tog med sig två poäng från matchen.

Utvisningen på Södertäljes Bergman visade sig vara ett felaktigt domslut. Han blev knuffad i ryggen in i Almtunas målvakt.

– Jag tycker att vi ska ha med oss tre poäng i dag, jag tycker att domarna rånar oss lite. Visst, alla kan göra fel, men det måste vara bättre standard tycker jag, säger en Julius Bergman till Länstidningen Södertälje efter matchen.

Blev en felaktig bedömning

Efter matchen bekräftar domarna själva via Hockeyallsvenskans Twitter att bedömningen som gjordes ute på planen var felaktig.

Huvuddomare David Södermalm beklagar sig.

– Det är bara att konstatera; han blir inputtad, och det borde inte varit en utvisning. Det är alltid tråkigt som domare att fatta en sådant beslut, säger Södermalm.


TV: Studio Oddset med fokus på Linköping och Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL