Isac Heens spelade trots att magsjuka härjade i laget.
Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Isac Heens och Mora tvingades spela trots magsjuka: “Spydde som en gris”

ANNONS

Mora IK förlorade med 6-1 mot Vita Hästen i söndags då de tvingades spela med 15 sjuka spelare. 
Isac Heens var en av alla spelarna som tvingades spela matchen – trots att han var magsjuk.
– Det kändes som att jag åkte runt och var som en zombie, jag orkade ingenting, säger Heens till Mora Tidning

I söndags skulle Mora spela mot Vita Hästen i Norrköping men dagen innan matchen insjuknade väldigt många Moraspelare i magsjuka.

Trots det kunde matchen inte flyttas och Mora fick då spela med 15 (!) sjuka spelare och ytterligare fyra spelare stod över matchen på grund av sjukdom. Mora förlorade då med hela 6-1. Efteråt var klubben ilskna över att de inte fick flytta matchen

– Jag tycker kanske inte att man ska äventyra deras hälsa på det här viset. Jag har pratat med flera spelare. De har inte ätit något på ett par dagar och knappt fått i sig vätska. Det här tycker jag är ett systemfel. Det är helt orimligt att den måste spelas, sade sportchefen Andreas Hägglund till Mora Tidning i måndags.

“Det var jäkla speciellt”

En av spelarna som spelade trots sjukdom var Isac Heens och han ger nu sin upplevelse kring hur han mådde. 

– Egentligen hela lördagen låg jag och var magsjuk. Jag spydde som en gris på morgonen och sedan låg jag nedbäddad. Jag bodde tillsammans med (Kristoffer) Gunnarsson, han var också sjuk, säger Heens till Mora Tidning.

Trots att han mådde så dåligt under lördagen så kändes det bättre under söndagen och han var med och spelade trots att han inte mådde bra. 

– Det var jäkla speciellt. Det kändes som att jag åkte runt och var som en zombie, jag orkade ingenting. Jag var där och tog närvaro i alla fall, jag försökte.

“Ska finnas någon regel att man kan skjuta upp det”

Heens är, precis som sin sportchef, kritisk mot att matchen genomfördes under de omständigheterna. 

– Det är klart att jag hellre hade sett att vi hade fått en ärlig chans, att den hade ställts in. Men det är som Hägglund sade, att det inte är vi eller Vita Hästen som ska ta det beslutet. Det ska finnas någon regel som säger att om det är så här många sjuka då kanske vi ska skjuta upp den. Det var som det var. Det var lite synd att vår svit med poäng i matcher skulle brytas på ett sådant här skitsätt, säger han till Mora Tidning.

Nu är dock alla de sjuka spelarna återställda och Mora kommer kunna ställa upp med ordinarie lag till fredagens match mot Almtuna förutom Daniel Ljunggren och Fabian Ilestedt som är skadade.


TV: Elias Pettersson om chansen att bli lagkapten

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM