Anton Frondell blev en av Sveriges målskyttar.
Landslag

Strafförlust för Team 16 mot Finland

Efter gårdagens seger mot Tjeckien så åkte Team 16 nu på en förlust även om det var jämnt.
Finland vann dagens match mot Sverige med 4-3 efter straffläggning.

I går inledde det svenska U16-landslaget trenationsturneringen i Tjeckien genom att spela mot värdlandet. Det blev då seger för Sverige med 2-1 efter ett sent avgörande.

Under onsdagen var det dags för Team 16:s andra match i turneringen då Finland stod för motståndet. Den här gången blev det då förlust med 4-3 efter straffläggning efter en svängig match.

Filip Ekberg (Almtuna) gav Sverige ledningen efter tio minuters spel. I den andra perioden vände dock Finland på matchen och tog ledningen med 2-1.

Sverige skulle dock vända tillbaka. Först kvitterade Anton Frondell (Djurgården) till 2-2 i slutet av den andra perioden och därefter såg Viktor Klingsell (Skellefteå) till att laget tog ledningen med 3-2 i den tredje perioden.

Med sex och en halv minut kvar av perioden så kvitterade dock Finland till 3-3 och det skulle krävas förlängning och sedermera även straffläggning för att skilja lagen åt.

Filip Ekberg och Jakob Ihs Wozniak (Luleå) gjorde både mål för Sverige i straffläggningen men det hjälpte inte eftersom Finland gjorde mål på tre straffar och vann därmed matchen med 4-3. Anton Ringquist (Färjestad) vaktade det svenska målet.

För Team 16 väntar nu en dags vila innan de ställs mot Tjeckien igen på fredag.

TV: "Matchen mot Finland blir den tuffaste"