Tero Lehteräs Västerås vann efter två mål av Lukas Zetterberg.
Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
Matchrapport

Äntligen seger för Västerås mot Kristianstad

ANNONS

Det blev fyra förluster i rad för Västerås i Hockeyallsvenskan. Men borta mot Kristianstad kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Kristianstads Ishall slutade 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1) efter straffar. Detta gav Västerås en skön seger direkt efter tränarbytet förra veckan.

Första perioden var jämn. Kristianstad inledde bäst och tog ledningen genom Melker Eriksson efter 10.09, men Västerås kvitterade genom Lukas Zetterberg i slutet av perioden. Västerås gjorde också 1-2 efter 3.55 i andra perioden när Lukas Zetterberg hittade rätt återigen på pass av Marcus Bergman och Jimmie Jansson. 5.43 in i tredje perioden slog Robin Carlsson till framspelad av Kevin Wennström och Filip Larsson och kvitterade. I straffläggningen var det Västerås som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Alexander Lunsjö för.

Kristianstad har tre vinster och två förluster och 14–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås har en vinst och fyra förluster och 10–17 i målskillnad. Det här var Kristianstads tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerås sjunde uddamålsseger.

Kristianstad stannar därmed på tionde plats, och Västerås på elfte plats, i tabellen.

För Västerås var det en skön första seger efter tränar bytet som såg den finska duon Tero Lehterä och Sami Hirvonen tog över efter Thomas Paananen, Patrik Fagerlund och Robert Nordmark.

I nästa match möter Kristianstad Tingsryd borta och Västerås möter SSK hemma. Båda matcherna spelas fredag 10 februari 19.00.


TV: Här hyllas Klingberg av Dallas Stars

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL