Karlskrona HK vann mot Halmstad Hammers HF
Montage
Matchrapport

Straffar avgjorde när Karlskrona vann mot Halmstad

ANNONS

Karlskrona tog emot Halmstad hemma i en riktigt jämn match i Allettan Norra herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Todd Winder för.

Halmstads tränare Jens Berggrad om matchen:

– Vi gör en rätt så bra bortamatch. Karlskrona har mycket puck första 10 minuterna, men när vi rett ut den anstormningen har vi mer puck och har en hel del chanser till att göra tvåan. Starkt att komma tillbaka och kvittera i slutet. Vi har ledningen med ett mål i straffarna och en i stolpen; så det är små marginaler.

Halmstad tog ledningen efter 13.40, genom Thomas Lee assisterad av Andreas Andersson. Efter 6.24 i andra perioden nätade Alexander Heiver, på pass av Daniel Andersson och kvitterade för Karlskrona. Karlskrona tog ledningen med 2-1 genom Philip Norberg Aspnäs efter 7.57 i tredje perioden.

Halmstad kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Victor Johansson med 03.08 kvar att spela. I straffläggningen var det Karlskrona som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Todd Winder för.

Karlskrona har två segrar och tre förluster och 10–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har en vinst och fyra förluster och 9–13 i målskillnad. Det här var Karlskronas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Halmstads fjärde uddamålsförlust.

Halmstads nya tabellposition är sjätte plats, medan Karlskrona är på nionde plats.

Nästa motstånd för Karlskrona är Visby/Roma. Lagen möts onsdag 8 februari 19.00 i Visby Ishall. Halmstad tar sig an Mariestad hemma fredag 10 februari 19.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL