Växjö Lakers HC vann mot Färjestads BK
Montage
Matchrapport

Fyra raka segrar för Växjö – efter 3-2 mot Färjestad

ANNONS

Sjundeplacerade Växjö och serieledande Färjestad hade båda en riktigt bra form. Men Växjö vann lördagens möte i Växjö Ishall och har därmed fyra raka segrar i J18 Nationell södra herr. Färjestad däremot fick se sin svit med åtta matcher med poäng i rad bruten. Matchen slutade 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0) efter förlängning.

– En bra laginsats där alla killar är med och kämpar och bidrar. Starkt och vinna trots att Färjestad kvitterade i tredje perioden. Den här lagsegern tar vi med oss till matchen imorgon mot Mora, kommenterade Växjös tränare Johan Andersson.

Anton Linde blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 4.09 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Melker Pettersson efter 6.07, men Färjestad kvitterade genom Jack Berglund efter 10.04. Efter 13.11 i andra perioden nätade Kevin Israelsson, på pass av Ville Svensson och gav Växjö ledningen. 16.27 in i tredje perioden nätade Färjestads Elias Straume Vatne framspelad av Johannes Sidebäck och Melker Lundquist och kvitterade. I förlängningen tog det 4.09 innan Växjö avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Anton Linde.

Växjö har fyra segrar och en förlust och 18–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har fyra vinster och en förlust och 18–12 i målskillnad. Det här var Växjös andra uddamålsseger den här säsongen.

I nästa match möter Växjö Mora hemma och Färjestad möter HV 71 borta. Båda matcherna spelas söndag 5 februari 12.00.


TV: Det bästa från Rasmus Dahlins säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL