Magnus "Mankan" Jansson tränar Strömsbro.
Foto: Ronnie Rönnkvist (Montage)
Intervju

Strömsbro på frammarsch: "Finns ett intresse kring föreningen"

Genom åren har mängder med ikoner och legendarer passerat genom klubben. 2017 spelade man i division 3 och sedan 2019 spelar man i Hockeyettan. I framtiden har den klassiska klubben ett tydligt mål i sikte: Hockeyallsvenskan.
– På sikt finns absolut målet hos vår sportchef att Strömsbro ska spela i Hockeyallsvenskan, säger tränaren Magnus Jansson till Hockeysverige.se.

STRÖMSBRO/GÄVLE (Hockeysverige.se)

Leif ”Honken” Holmqvist, Bertil ”Masen” Karlsson, Börje ”Molla” Molander, “Wille” Löfqvist, Per-Olov “Pära” Härdin (kom från Söderhamn), Gert Blomé och så vidare. Raden av Strömsbro-ikoner kan göras lång. När Sverige vann VM-guld 1962 var ”Masen”, ”Pära” och Blomé med i laget. Dock tillhörde den sistnämnde då Västra Frölunda. 

Match mellan AIK och Strömsbro på Hovet 1968. Foto: Bildbyrån

Efter några år långt ner i hockeyhierarkin har nu Strömsbro börjat röra på sig uppåt igen. Den som idag coachar laget i Hockeyettan är en före detta stark Djurgårdsprofil, Magnus ”Mankan” Jansson
– Vi hittade varandra. Jag var i Sollentuna och kände att om jag skulle fortsätta som tränare ville jag testa något nytt och då helst utanför Stockholm. Dels för att få en nytändning, dels för att utveckla mig själv, berättar Magnus Jansson då Hockeysverige.se träffar honom för en intervju i Testebo Arena i Strömsbro. 
– Jag skickade ut till några klubbar om vem jag var och frågade om dom var intresserade av en tränare. Strömsbro var en av klubbarna. Fyra eller fem klubbar hörde av sig. Strömsbros sportchef, Johan Wennberg, och jag klickade väldigt bra då vi satte oss ner för att snacka. 
– Vad Strömsbro var ute efter just då kände jag passade den tränare jag är och det jag vill med ett lag. Dom ville byta inriktning, bli seriösare och få ordning på den dagliga verksamheten. Verkligen ta steg i seriositeten. Det lockade mig. 

Har du aldrig hört något från seniorverksamheten i exempelvis Djurgården eller Södertälje där du själv spelat?
– Aldrig på seniornivå. Jag har inte fått några erbjudanden från dom klubbarna som seniortränare. 

Hur tänker du kring Djurgården och där dom befinner sig idag?
– Nu har jag inte haft något att göra med Djurgården på väldigt många år, men någonstans långt inne är jag Djurgårdare och kommer så alltid vara. 
– Jag lider med föreningen. Det går lite knackigt för Djurgården, men även Stockholmshockeyn. Det är horribelt att varken AIK eller Djurgården spelar i SHL. För mig känns det bara fel. Jag hoppas att Djurgården får ordning på grejerna och kan göra ett försök att vara med och fajtas uppåt. 

Magnus Jansson. Foto: Ronnie Rönnkvist

Son till legendaren: “För mig är han pappa”

Pappa är den erkänt skickliga ledare och Radiosport-experten, Lars-Gunnar Jansson, men Magnus Jansson kan inte direkt påstå att han gått i sin pappas fotspår även om han stor respekt för vad han presterat som ledare. 
– För mig är han pappa. Klart att vi har snackat hockey under en massa år. Jag har alltid gått min egen väg som spelare. Jag hade bara pappa som tränare under något ungdomsår i Djurgården. 
– Pappa har såklart hjälpt mig med några små tips. Alla tränare är väldigt duktiga på hockeybiten. Sedan handlar det om att hantera människor och ledarskap. Där har jag fått hjälp av pappa. 
– Nu är han 83 ”bast”. Jag är på Hockeyettan-nivå, men pappa var på den absolut högsta nivån. Jag har respekt för att hanterade det under så många år på den nivån med tanke på vilka svårigheter jag själv ställs inför här. 
– Jag har fått hjälp, men då kanske framför allt i ledarskap. Annars är jag mer lik mamma i mitt sätt. Lite hetare och hetsigare. Pappa har ofta varit på mig och sagt att som ledare är det bra att tänka efter både en och två gånger innan man agerar. Det har jag tagit till mig från honom. 

Det är skillnad att stå i båset och ha hand om ett lag i omklädningsrummet, hur skulle du beskriva ditt ledarskap?
– Engagerat, tydligt och jag hoppas att jag uppfattas som… Jag kan vara het, men jag tror aldrig jag gått över gränsen. 
– Jag kan bli arg på folk, men aldrig på personer. Det har mer handlat om vad man gör på isen. Det enda jag blir arg på, vilket jag tycker själv, är när folk inte gör sitt bästa. Om man inte gör 100 procent. 
– Misstag är en del av hockeyn. Det går snabbt samtidigt som vi har ett ungt lag här. Jag har tidigare även haft juniorlag. Misstag är en del av att utvecklas, men jag blir förbannad om jag ser att någon inte är påslagen, inte gör sitt bästa, inte gör det vi kommit överens om rent attitydmässigt. Annars är jag nog inte så ilsken. 
– Jag var nog rätt kaxig som många är då dom kommer från att vara spelare till att bli tränare. Man måste ha några år innan man känner ”okej, jag är inte spelare nu”. Man har ett ansvar för hur ens lag agerar. Om jag är helt rabiat i båset kan jag inte sedan säga ”Lugn grabbar, skäll inte på domaren”. Det blir inte trovärdigt. 

Fostrad av Djurgårdsprofilerna

Blev du förbannad som spelare när du såg att dina lagpolare inte gav 100 procent?
– Ja, jag var väldigt het på den tiden. Under större delen av min karriär var jag i Djurgården. Där fanns det inga sådana spelare. 
– Vi hade ett så otroligt lag med attityd och kunskap så det behövde man aldrig reagera på. 

Har du tagit den biten in i ditt ledarskap?
– Ja, det tycker jag. Jag är fostrad av vissa gamla legendarer, Thomas Eriksson, Håkan Södergren med flera. När man kom in i Djurgården fick man lära sig veta hut. Det där passade mig för jag är en person som gör i princip allt för att vinna. 
– Den attityden älskar jag när man får in den i en grupp. Att man känner att dom här grabbarna gör vad som helst för varandra. Det tycker jag är härligt att se. 
– Jag är nog fostrad som en järnkamin. Förut var Djurgården järnkaminer, vilket kanske inte finns kvar så mycket längre. Det är ändå ryggraden i mitt ledarskap. Laget först, man backar upp varandra och ger aldrig upp. Ibland går det åt helvete, ibland går det bra, men man viker sig aldrig. 

Magnus Jansson i Djurgårdströjan. Foto: Stig Kenne

Har du någon speciell coach som förebild i ditt ledarskap?
– Jag har haft många bra tränare. Bland annat hade jag Lasse Falk under många år och han är legendarisk. Lasse var kanske inte den peppande utan mer en taktiker. Han gillade mig och jag honom. Jag tror att jag var lätt att ha och göra med som spelare. Sa Lasse något så försökte jag göra det. 
Tommy Boustedt kom in i Djurgårdens J20 när jag spelade där. Han trodde stenhårt på mig samtidigt som jag var ganska sen i utvecklingen. När Tommy kom in där fick jag en riktigt ”boost” så han betydde mycket. 

Strömsbro, som Magnus Jansson idag coachar, är en klubb med traditioner långt tillbaka, något ”Mankan” upplever till och från märks. 
– Det märks av på så sätt att det finns ett intresse runt föreningen. Vi har åkt till bortamatcher där fansen varit med, ungdomstränare som haft föräldrar eller farföräldrar som pratar om när Strömsbro var en stormakt i svensk hockey. 
– Alla har någon bekant som spelat 100 landskamper, även om jag kanske inte har´de hört talas om den spelaren. Det finns ett intresse kring föreningen, en stolthet med all rätt. 

Mötet med ikonen: “Wow”

Leif ”Honken” Holmqvist, Bertil ”Masen” Karlsson, Börje ”Molla” Molander, ”Wille” Löfqvist, ”Pära” Härdin och Gert Blomé är några av spelarna som spelat för Strömsbro i högsta serien. 
– Karlssons brorson är ungdomstränare och har hjälpt mig i båset. Jag hade inte koll på det där då. 
– När vi spelade playoff mot Dalen i Jönköping förra säsongen och jag i andra pausen kom in i ledarrummet stod ”Honken”där. ”Jag är Strömsbroare och vill önska er lycka till. Det är kul det ni gjort”
– Jag brukar vara väldigt strikt och fokuserad under matcher men då kände jag ”Wow,” ”Honken” kom in och önskade lycka till.” Jättefint. 
– Det sitter bilder nere i korridoren på Wille Löfqvist och dom här storspelarna som spelat här. Då känner jag ”shit, det här har varit en stormakt”. Det är coolt.  

Leif ”Honken” Holmqvist om sin relation till Strömsbro idag:
– Det var Börje Molander tidigare. Jag tittar hur det går. Framför allt när Börje levde. Sedan var jag här och tittade på Strömsbro när dom spelade mot Dalen i kvalet. Jag tänkte att jag måste åka ut och titta och hälsade på ledarna. Det är nog enda gången på lång tid som jag sett Strömsbro. 
– Jag var tidigare med på invigningen av deras hall och jag har min vepa hängande i taket i Strömsbro. 

Leif “Honken” Holmqvist i Strömsbros färger. Foto: Arkiv

Du är inne på din andra säsong, hur har du satt din prägel på laget?
– Det är alltid svårt att prata om sig själv och vad jag har gjort. Jag är en del av det hela. Som tränare är du sällan bättre än spelarna du har. Det går inte att komma ifrån.
– Jag tror det blev bra för båda. ”Gnidarn”, Johan Wennberg som är sportchef, ville ha in någon som hade lite hårdare nypor som kunde styra upp en kravbild som behövs på den nivå vi spelar på. Det kanske har varit många skickliga spelare hör tidigare också. Strömsbro kanske gjorde åtta mål och släppte in tio, men då vinner man inga matcher. 
– Jag återkommer till att jag är uppfostrad i Djurgården och dom har alltid legat i framkant vad det gäller träning, seriositet och krav. 
– Sedan tar det ett tag. Det går inte att som tränare bara gå in och peka med hela handen. Gruppen måste köpa det, ledande spelare måste köpa och det går alltid lättare om man få lite resultat med sig. Vinner man inte några matcher ledsnar man och gruppen och känner ”Vad är det här för idiot?” Jag har haft lite flyt och vi har fått bra resultat med oss. 

“Får känslan av att man är väldigt stolta”

Och vad är din input i den här framgången?
– Jag har försökt höja kravbilden. Försökt att vi ska träna bra varje dag och det här med goda dagliga vanor.
– Det finns inga hemligheter eller genvägar. Träna bra, var seriös varje dag och förstå att vi är här för att bli bättre. Inte bara ”Nu har vi 50 minuter då åker vi av den tiden”. Grabbarna har verkligen gett järnet på varje träning under mina två säsonger jag varit här. 

Snackas det Strömsbro i Gävle igen?
– Ja, jag tror det. Bland annat pratade jag med min sportchef om det och jag får känslan av att man är väldigt stolta. Sedan går det såklart inte att jämföra med Brynäs som spelar i SHL. 
– Just på Hockeyettan-nivå har vi visat att vi är i toppen för andra året i rad. Det tror jag dom som varit här och kämpat under många år är väldigt stolta över, vilket dom också ska vara. Jag blir glad när jag ser vad det betyder för människor inom föreningen. Det värmer mig något otroligt. 

“Pära” Hedin, Bertil Karlsson, Wille Löfquist, Börje Molander och Gert Blomé. Foto: Arkiv

Ni är ändå lillebror till Brynäs, hur märker du av det här?
– Nu är inte jag insatt i kommunpolitiken, men det jag hör från folk i vår förening är att vi får noll hjälp från kommunen. Det är väldigt tråkigt. Vi är ett topplag i Hockeyettan, men får ingen hjälp med faciliteter, allt tar tid, det är svårjobbat… 
– Jag upplever att dom styrande i vår förening känner att det bara är Brynäs. Det är min uppfattning utan att vara helt insatt. 
– Vi har idag samma faciliteter som när Strömsbro låg i division 3. Det har inte hänt någonting, vilket jag inte tycker är okej. Strömsbro engagerar och aktiverar dessutom en massa ungdomar. Då måste saker kunna fungera.
– Gävle är en jättehockeystad och jag trodde att det skulle krylla av ishallar här. Men idag känner jag att det är svårare att få istider här än i Huddinge, Nacka eller vilken ishall som helst i Stockholm. Det är jag förvånad över. 

Målsättningen: Hockeyallsvenskan

Om Strömsbro skulle ta sig upp i Hockeyallsvenskan, finns det ett publikt underlag för det med tanke på att det krävs ganska stora publikintäkter då?
– På sikt finns absolut målet hos vår sportchef att Strömsbro ska spela i Hockeyallsvenskan. 
– Sedan är det svårflirtat här. Jag tror att vi haft ”smockfullt” hus en gång. Det var mot Dalen i play off förra säsongen. Vi har haft några matcher där det varit bra med folk, men även några bortamatcher där det åkte med bussar fulla med fans. 
– ”Hudik” borta tog våra fans över hela arenan där uppe. Dessutom lyckades vi vinna, vilket var bingo. Intresse finns, men det är en liten ”hard core base fans”. Det är ofta våra ungdomstränare eller någon släkting till någon som lirare i laget. Man behöver självklart nå ut till flera. 

Vad krävs det om ni ska ta steget upp i Hockeyallsvenskan?
– Ekonomi, organisation, faciliteter…, avslutar Magnus Jansson samtidigt som en ny gympaklass kommer in i sporthallen bredvid oss.


TV: Det bästa från Rasmus Dahlins säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 mars
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten