Michelle Karvinen i Frölunda HC.
Ronnie Rönnkvist
Nyhet

Poängdrottningen Michelle Karvinen förlänger med Frölunda

ANNONS

Frölundas nyckelspelare Michelle Karvinen förlänger sitt kontrakt till våren 2025 med klubben. Karvinen leder poängligan i NDHL och jagar tillsammans med sitt Frölunda HC en plats i SDHL.
– Så bra som jag mår nu har jag inte gjort på många år, säger Karvinen till klubbens hemsida.

Ligans poängledare Michelle Karvinen är mitt i en succéartad säsong. Den finsk-danska forwarden har producerat 114 poäng på 20 matcher hittills den här säsongen. Genom sina 62 mål och 52 assister blir poängsnittet 5.7 per match.

32-åriga Karvinen har tidigare uppvisat effektivitet på planen för bland annat Luleå HF i SDHL, där hon som bäst gjorde 79 poäng under säsong. Även med hennes före detta klubb, Malmö Redhawks, där det blev 47 poäng (26+21) på 10 matcher i andraligan.

Aldrig tidigare har poängskörden varit så god, vilket Karvinen är medveten om.
– Det är förmodligen all-time-high, men det lägger jag inte så stor vikt vid. Att jag gjort många poäng betyder ju att jag bidragit till lagets framgångar och det är det viktiga. Sen får man inte glömma att jag spelar med två fantastiska tjejer, Hanna (Olsson) och Andrea (Dalen)”, säger Michelle Karvinen till klubbens hemsida.

“Jag känner att jag utvecklas och är inspirerad”

Det förlängda kontraktet sträcker sig till 2025, och är enligt henne själv ett sätt att visa sin tilltro på Frölundas nystartade damlag.
– Det kändes rätt. Så bra som jag mår nu har jag inte gjort på många år. Jag känner att jag utvecklas och är inspirerad. Jag tror på den här satsningen och det är kul att vara en del av det här laget, berättar Karvinen.

Karvinen är landslagsmeriterad genom spel för Finland. Just nu är dock siktet inställt på att hennes nystartade lag Frölunda ska ta en plats i SDHL.


TV: Han är Sveriges hetaste målskytt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL