IF Malmö Redhawks förlorade mot Brynäs IF

Brynäs vann med 3-2 borta mot Malmö

Det blev en uddamålsseger för Brynäs i matchen mot Malmö i J18 Nationell södra herr på fredagen. Laget vann med 3-2 (2-1, 0-0, 1-1) borta i Malmö Isstadion. Gustav Hillström blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 13.32 in i tredje perioden.

Brynäs kvitterade till 1-1 efter 16.09, genom Viktor Eriksson på pass av Michal Svrcek och Wiktor Jerneheim.

Laget tog också ledningen efter 19.11, genom Felix Åkerson framspelad av Michal Svrcek.

Andra perioden blev mållös. 6.19 in i tredje perioden slog Villiam Kurila till framspelad av Jonathan Davidsson och Christopher Lie och kvitterade.

13.32 in i perioden nätade Brynäs Gustav Hillström på pass av Oscar Berggren och avgjorde matchen.

Malmö har en vinst och fyra förluster och 13–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Brynäs har två vinster och tre förluster och 15–21 i målskillnad. Det här var Malmös andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Brynäs andra uddamålsseger.

Det här betyder att Brynäs ligger på tredje plats i tabellen, och Malmö är på åttonde plats.

Lördag 4 februari möter Malmö Leksand hemma 12.00 och Brynäs möter Rögle borta 16.00.