Kalmar HC vann mot Karlskrona HK
Montage
Matchrapport

5-2 mot Karlskrona – nu är Kalmar ny serieledare

ANNONS

Kalmar och gästande Karlskrona möttes i Allettan Norra herr på onsdagen. Det slutade med seger för Kalmar vars segersiffror skrevs till 5-2 (0-2, 2-0, 3-0). I och med detta klättrade Kalmar upp till topp på tabellen, på samma poäng som Nybro på andra plats. Karlskrona ligger på nionde plats i tabellen.

– Vi står för en bra prestation ikväll. Även om vi ligger under efter första perioden så är det ganska bra 20 minuter spelmässigt och jämnt lagen emellan. Vi höjer därifrån tävlingsinsatsen, vinner därför fler dueller och börjar ta över mer och mer. Det leder också till ett resultat vi kan gilla alla dagar i veckan, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala efter matchen.

Segern var Kalmars femte på de senaste sex matcherna.

I början av matchen var Karlskrona starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Filip Cruseman och Martin Fransson. Efter 10.38 i andra perioden slog Kaden Elder till, på pass av Markus Palmberg och Robin Dahlstedt och reducerade åt Kalmar.

Martin Schreiber gjorde dessutom 2-2 efter 16.33.

Kalmar stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-2 till 5-2. Kalmar tog därmed en klar seger.

Kalmar har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Karlskrona har en vinst och fyra förluster.

Nästa motstånd för Kalmar är Mariestad. Lagen möts lördag 4 februari 16.00 i Mariehus Arena. Karlskrona tar sig an Halmstad hemma söndag 5 februari 16.00.


TV: Experten hyllar Bo Horvat-trejden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL