Bo Horvat trejdas bort från Vancouver.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Bo Horvat trejdad från Vancouver till New York Islanders

ANNONS

Bo Horvats vara eller icke vara i Vancouver har varit på tapeten under i stort sett hela säsognen. I natt meddelade Canucks att man valt att trejda bort lagkaptenen till New York Islanders.
– Det är ett tufft beslut att trejda sin kapten, säger general managern Patrik Allvin till klubbens hemsida.

Bo Horvat-sagan har fått sitt slut i Vancouver Canucks.

I natt, svensk tid, meddelade NHL-klubben att man trejdat bort sin poängstarke lagkapten till New York Islanders i utbyte mot Anthony Beauvillier, Aatu Räty samt ett topp 12-skyddat förstarundeval i sommarens NHL-draft.

– Först av allt vill vi tacka Bo Horvat för allt han gjort för Vancouver Canucks under sina nio säsonger i klubben. Han har varit en grym ledare och ambassadör för vår klubb, säger Canucks general manager Patrik Allvin i ett uttalande på klubbens hemsida.

Horvats vara eller icke vara har varit på tapeten under hela säsongen, då 27-åringen är inne på sin sista säsong på sitt kontrakt samtidigt som parterna varit långt ifrån att enas om ett nytt avtal.

“Ett tufft beslut”

I motsatt riktning går alltså 25-årige Anthony Beauvillier, som draftades i förstarundan 2015, den tidigare finska JVM-stjärnan Aatu Räty samt ett topp 12-skyddat förstarundeval i sommarens draft.

– Det är ett tufft beslut att trejda sin kapten, men vi är spända över att addera en högkvalitativ forward i Anthony Beauviller, en ung center i Aatu Räty och ett skyddat förstarundeval. Detta är pusselbitar som kommer att vara en stor del av vår utveckling framöver, säger Allvin.

Bo Horvat draftades av Vancouver Canucks som nionde spelare totalt sommaren 2013 och gjorde totalt 621 matcher och 420 poäng (201+219) under sina nio säsonger i klubben.

Anthony Beauvillier har varit ordinarie i New York Islanders sedan säsongen 2016/17 och har som bäst producerat 39 poäng under säsong. Denna säsong har han noterats för 20 poäng (9+11) på 49 matcher.

Aatu Räty gör sin första säsong i Nordamerika och har denna säsong gjort två mål på tolv matcher i NHL.


TV: Collegemålvakten om osannolika NHL-debuten: "Trodde att de skojade"

Den här artikeln handlar om: