Köping HC förlorade mot Eskilstuna Linden
Montage
Matchrapport

Eskilstuna Linden vann mot Köping – trots underläge

ANNONS

Efter första perioden var Köping i ledningen med 2-0 i Köpings Ishall. Men Eskilstuna Linden vände och vann. Till slut blev det 3-4 (2-0, 0-4, 1-0) i matchen i Vårettan södra herr. Stor matchhjälte blev Filip Hedberg, med sitt 4–2-mål i 18:e minuten av tredje perioden.

– Vi förde spelet i fem mot fem och hade kontroll på matchen. Sedan kom vi in i en period med mycket utvisningar och blev hårt straffade. Tyvärr kom vi aldrig ur den gropen, det satte tonen på resten av matchen och trots bra tryck i tredje så kom vi inte tillbaka, kommenterade Köpings tränare Jakob Mylläri.

Eskilstuna Lindens tränare Nico Surenkin tyckte så här om matchen:

– Vi fick en dålig start på matchen. Första perioden var den sämsta vi har gjort. Vi vände matchen i andra redan i spel fem mot fem och sedan fick vi mycket tid i powerplay tack vare deras fula spela. Bra kamp i sista av hela laget att hålla ledningen. Grym insats av alla som var kvar.

Köping startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Alex Korpela och Eric Eljas. Eskilstuna Linden gjorde dock fyra raka mål och gick från underläge 2-0 till ledning med 2-4. Eskilstuna Lindens mål gjordes av Andrés Staforelli, Thom Flodqvist, Linus Jacobsson och Filip Hedberg. 34 sekunder in i tredje perioden nätade Köpings Emil Norberg på pass av Andreas Thelander och Linus Gustavsson och reducerade. Fler mål än så blev det inte för Köping.

Noterbart är att Eskilstuna Lindens Andrés Staforelli stod för ett mål och två målgivande pass och Filip Hedberg gjorde ett mål och två assist.

Köping har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Eskilstuna Linden har tre vinster och två förluster. Det här var Köpings femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Eskilstuna Lindens femte uddamålsseger.

Det här betyder att Eskilstuna Linden ligger på tredje plats i tabellen, och Köping är på tionde och sista plats.

Nästa motstånd för Köping är Mörrum. Eskilstuna Linden tar sig an Forshaga hemma. Båda matcherna spelas onsdag 1 februari 19.00.


TV: Dråpliga självmålet får kommentatorerna att häpna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL