Skellefteå AIK vann mot Rögle BK

Skellefteå upp i topp efter trepoängare mot Rögle

Tack vare 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) hemma mot Rögle är Skellefteå ny serieledare i SHL. Laget ligger på samma poäng som tvåan Växjö men toppar tabellen. Växjö har dessutom en match mer spelad. Efter lördagens match i Skellefteå Kraft Arena ligger Rögle på nionde plats.

Segern var Skellefteås femte på de senaste sex matcherna, och 13:e hemmasegern i rad.

Skellefteå tog ledningen efter 5.38, genom Joakim Lindström assisterad av Pär Lindholm och Max Lindholm. Efter 11.16 i andra perioden nätade Adam Edström, framspelad av Linus Sandin och kvitterade för Rögle.

Skellefteås Rickard Hugg gjorde 2-1 efter 14.37.

I tredje perioden var Skellefteå starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av Joakim Lindström och Jonathan Pudas och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 03.16 kvar att spela.

Skellefteå har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Rögle har två vinster och tre förluster.

Nästa motstånd för Skellefteå är Brynäs. Rögle tar sig an Leksand hemma. Båda matcherna spelas tisdag 31 januari 19.00.