NHL

TV: Nicklas Bäckström matchvinnare mot Pittsburgh

ANNONS

Det är bara drygt två veckor sedan Nicklas Bäckström gjorde sin comeback. I natt blev han stor hjälte för sitt Capitals med en assist och den avgörande straffen i 3-2-segern mot Pittsburgh.
– Det känns som att vi spelade med mer intensitet och var hungrigare på pucken, säger veteranen till NHL.com.

Nicklas Bäckström är tillbaka på allvar efter operationen. Den rutinerade centern spelade en viktig roll i Washingtons seger över Pittsburgh med 3-2.

Svensken började med att vara delaktig och få en passningspoäng i landsmannen Marcus Johanssons 2-1-mål för Capitals i början av den tredje perioden. Ett mål som gav laget en bra chans att vinna i ordinarie tid.

Men så blev det inte Bryan Rust kvitterade för Penguins, och tog matchen till en förlängning. Där blev det inget mer mål och matchen gick till straffar. Ett varsitt mål av Jevgenij Kuznetsov och Rickard Rakell såg till att det stod 1-1 i straffar inför den sista omgången. Då satte Nicklas Bäckström sin straff samtidigt som Jevgenij Malkin missade sin.

– Det var två viktiga poäng för oss. Det är ingen hemlighet. Vi vet hur viktig den här matchen var när vi kom in i den. Det tog lång tid, men de här matcherna känns bra när man får jobbet gjort. Vi spelade väldigt hårt och vi förtjänade det i kväll, säger Capitalsmålvakten Darcy Kuemper till NHL.com.

Riskerar att missa slutspelet

Matchen lagen i mellan var en viktig sådan. Båda två ligger just nu på en wild card-plats i den östra konferensen, tätt jagande av Buffalo Sabres som nu bara är två poäng bakom Pittsburgh.

Varje poäng i säsongsavslutningen kommer därför ha en betydelse i om det blir slutspel eller inte. Både Capitals och Penguins är två lag som kanske har gått förbi sin peak, men som ändå har varit flitiga deltagare i slutspelet de senaste 15 åren.

– Många av killarna här har inte missat slutspelet på väldigt länge. Det är inte en trend som vi vill börja med, säger T.J. Oshie

Övriga målskyttar i matchen var Alexander Ovechkin för Washington och Danton Heinen för Pittsburgh.

Den här artikeln handlar om: