Linus Johansson.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

Linus Johansson kan göra comeback i morgon: “Hoppas han kan spela”

ANNONS

Linus Johansson har missat elva matcher på grund av skada. 
Men nu kan FBK-kaptenen göra comeback i morgondagens match mot Malmö. 
– Linus åker med och vi hoppas att han kan spela, säger tränaren Tomas Mitell till NWT.

Färjestad har fått klara sig utan sin lagkapten i en och en halv månads tid. Men nu kommer ett glädjebesked för de regerande svenska mästarna då Linus Johansson kan göra comeback till morgondagens match mot Malmö. 

Tränaren Tomas Mitell bekräftar nämligen att Johansson följer med på bussen som har åkt från Karlstad till Malmö under onsdagen och sedan ska det fattas ett beslut om han är matchredo. Även nyförvärvet Jasse Ikonen är med på bussen och kan få göra FBK-debut mot Malmö.

– Dom följer med och vi hoppas att båda kan spela. Det är två seniorspelare in och det gör lite skillnad i kampen och hur vi ser ut i våra lines. Linus är vår kapten och han ger alltid allt. Han gör det jobb som man vill att en kapten ska stå för, säger Mitell till Nya Wermlands-Tidningen.

“Jobba sig tillbaka in”

Att få tillbaka sin lagkapten är väldigt viktigt för Färjestad då han är lagets stora ledare och FBK är i behov av förstärkning då de har flera spelare borta. 

På skadelistan finns spelare som Per Åslund, Henrik Björklund och Remi Elie men nu får laget alltså in både Linus Johansson och Jasse Ikonen i truppen. 

– Linus ska försöka att ha lagom höga krav på sig själv spelmässigt och jobba sig tillbaka in i säsongen. Han kommer att hjälpa oss och behöver han tid för att komma igång ordentligt igen så är det helt naturligt. Det är lite samma när det gäller Ikonen. Han ska inte ha för höga krav utan jobba hårt och vinna duellerna. Genom det ger han laget en bra chans att vinna. Det är två vuxna tvåvägsspelare så det blir bra, säger Tomas Mitell


TV: "Får man inte lite Färjestadsvibbar?"

Den här artikeln handlar om: