Bildbyrån
Nyhet

15-årige Moa Jacobsson blir historisk i Rögle: "Betyder väldigt mycket"

ANNONS

Rögles egenfostrade Moa Jacobsson är nu en historisk spelare i den skånska klubben. Hon är först ut med att skriva på ett kontrakt för spel med verksamhetens damlag.
– Jag har spelat här hela mitt liv och det är roligt att de vill satsa just här, säger den talangfulle backen till klubbens hemsida.

Moa Jacobsson har skrivit på ett treårskontrakt med Rögle BK's nyetablerade damlaget. Med det påskriva kontraktet blir den 15-årige Jacobsson en historisk del av klubben.

Nyheten släpptes under morgonen på klubbens hemsida. Jacobsson tycker att det känns väldigt kul att få vara den första att få möjligheten att skriva på för vad som även är hennes moderklubb. Hon poängterar även vikten av att ha ett damlag i Rögles verksamhet:
– Det betyder väldigt mycket att klubben gör den här satsningen. Jag har spelat här hela mitt liv och det är roligt att de vill satsa just här så att man som tjej inte behöver flytta långt för att fortsätta spela och utvecklas inom hockeyn, säger Jacobsson till Rögles hemsida.

Spelat TV-pucken för distriktet

Nanna Holm Glaas, Rögles sportutvecklare, kommenterar också händelsen till roglebk.se:
– Det är jätteroligt att hon skriver kontrakt med Rögle eftersom hon är uppvuxen här i klubben. Hon är en av våra äldsta spelare vi har här och det är viktigt att vi börjar med henne. Hon är ett solklart val för oss att ha i damlaget. Både som spelare och person.

Jacobsson har under denna säsong spelat för Rögles U-16 och tidigare tävlat för Team Skåne dam i TV-pucken. 

Nästa säsong går startskottet för Rögles damlag. Till hösten börjar resan för elitsatsningen. Rögles damlag ska spela i den näst högsta ligan, Nationella Damhockeyligan (NDHL).


TV: "Ett glädjerus över att få komma hem"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL