Timrå vann mot Björklöven

Seger för Timrå efter avgörande i förlängningen mot Björklöven

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Timrå avgöra den jämna matchen hemma mot Björklöven i J18 Nationell norra herr. Slutresultatet blev 5-4 (0-1, 4-1, 0-2, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Hugo Bergendal som stod för det avgörande målet.

– En bra prestation som idag endast räckte till två poäng. Första 40 minuterna spelar vi en otroligt fin ishockey och dikterar villkoren för matchen men några onödiga utvisningar gör så vi tyvärr bjuder inte Löven i matchen. Vi vinner rättvist i förlängningen, kommenterade Timrås tränare Martin Nilsson efter matchen.

Björklövens tränare Oskar Hägglund:

– Vi sitter kvar på bussen i 2 perioder. När vi sedan bestämmer oss för att köra och ge det en chans i sista perioden så tar vi över spelet och lyckas också kvittera. Vi får ta med oss den.

Björklöven tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Albin Nyman assisterad av Filip Ekström och Bruno Osmanis. I andra perioden var det i stället Timrå som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

1.52 in i tredje perioden nätade Björklövens Benjamin Dahlén på nytt framspelad av Evin Andersson och Nicolas Zabala och reducerade.

Efter 14.08 slog Evin Andersson till på pass av Bruno Osmanis och kvitterade för Björklöven.

I förlängningen tog det 3.02 innan Timrå avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Hugo Bergendal, framspelad av Max Berglund.

Noterbart är att Björklövens Evin Andersson stod för ett mål och två assist. Dessutom att Timrås Hugo Bergendal gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Timrå har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Björklöven har fem förluster. Det här var Timrås tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Björklövens fjärde uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Timrå ligger på åttonde plats medan Björklöven har niondeplatsen.

I nästa omgång har Timrå AIK hemma i NHC Arena, fredag 27 januari 18.00. Björklöven spelar borta mot Luleå lördag 28 januari 16.00.

TV: Lindquist svarar på tittarnas frågor inför trade deadline