Foto: Bildbyrån
Nyhet

Väsby svarar på kritiken: "Helt och hållet felaktigt"

ANNONS

Det slog ner som en bomb i Hockeysverige när restaurangkedjan Brödernas introducerade sitt samarbete med Väsby Hockey i Hockeyettan. Kritikerna menar att klubben har kringgått 51-procentregeln och låtit sig köpas.
“Svenska ishockeyförbundet har gett oss sitt fulla stöd i denna process", skriver klubben på sin hemsida.

Väsby Hockeys A-lag kommer snart att heta Väsby Brödernas. Brödernas som kommer från hamburgerkedjan med samma namn har ett lag i division 3. Men nu har alltså kedjan och Väsby ingått ett samarbete.

Något som gör att föreningens representationslag kommer att byta namn och logga för att tydliggöra samarbetet. Det här har väckt starka reaktioner inom hockeysverige och flera menar att Brödernas fuskar genom att köpa sig upp genom hockeysystemet.

En stor del av kritiken har också handlat om att de har kringgått regeln om att 51 procent av en förenings ägande ska tillhöra fansen. Vilket alltså då ska hindra Brödernas från att kunna köpa klubben. Och i ett längre meddelande på sin hemsida slår klubben nu tillbaka mot kritikerna.

“Vi har fått utstå kritik för att ha undgått Riksidrottsförbundets stadgar gällande 51% regeln, självfallet är detta helt och hållet felaktigt. Vi värnar om föreningsdemokratin och 51% regeln precis som de flesta i detta land gör. Förändringen som skett i Väsby Hockey AB (A-lagsverksamheten) är att Brödernas Hockey kommer att äga 49% och Väsby IK HK 51%.”

Skapat stora reaktioner

Vidare skriver klubben att man är glada för att det finns ett starkt stöd för detta inom verksamheten.

“De flesta kritiska röster har kommit från andra lags supportrar och media”, skriver klubben.

Bland annat har Västerås supporterorganisation valt att avsluta sitt samarbete med restaurangkedjan.

Även Mika Zibanejad, som är delägare i Brödernas, gick ut i socialamedier och sa att han inte hade något med beslutet att göra. Det efter stark kritik mot honom.


TV: Elias Pettersson "dribblar i en telefonkisok" och sätter pucken

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL