Björklöven vann mot Mora
Bildbyrån

Björklöven vann toppmötet mot Mora med 5-4

Björklöven tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Mora i Hockeyallsvenskan på fredagen med 5-4 (0-2, 2-2, 2-0, 1-0) efter förlängning. En viktig seger i toppen av tabellen.

Segermålet för Björklöven stod Nicholas Schilkey för 4.59 in i förlängningen.

Laget ökade också ledningen till 0-2 efter 7.20, genom Axel Sundberg framspelad av Anton Heikkinen och Kalle Miketinac. Efter 3.23 i andra perioden slog Maxime Fortier till, på pass av Christopher Bengtsson och Alex Hutchings och reducerade åt Björklöven.

Mattias Nörstebö gjorde dessutom 2-2 efter 4.50 framspelad av Charles David Beaudoin och Alex Hutchings.

Moras Fabian Ilestedt gjorde 2-3 efter 11.49.

Johan Persson gjorde dessutom 2-4 efter 15.26 på pass av Kevin Hancock och Olle Strandell.

12.02 in i tredje perioden slog Scott Pooley till framspelad av Joel Mustonen och Kim Johansson och reducerade.

Efter 13.39 slog Scott Pooley till återigen på pass av Daniel Rahimi och Nicholas Schilkey och kvitterade för Björklöven.

I förlängningen tog det 4.59 innan Björklöven också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Nicholas Schilkey, framspelad av Kim Johansson och Christopher Bengtsson.

Björklöven har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Mora har tre vinster och två förluster. Det här var Björklövens fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Moras sjunde uddamålsförlust.

På onsdag 25 januari 19.00 spelar Björklöven borta mot Djurgården, och Mora hemma mot AIK.

TV: Höjdpunkter från McDavids sanslöst dominanta säsong