Samuel Fagemo.
Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
NHL

Samuel Fagemo kallas upp till NHL efter AHL-succén

ANNONS

Samuel Fagemo har imponerat i AHL med 4+2 på sina fyra senaste matcher. 
Efter att landsmannen Carl Grundström åkt på en skada kallas därför Fagemo upp till NHL för att ersätta.

Los Angeles Kings gör ett antal förändringar bland sina spelare – och tre svenskar berörs av ändringarna.

Carl Grundström sätts upp på skadelistan och blir borta i åtminstone en vecka. Därför kallas två andra svenskar, Samuel Fagemo och Tobias Björnfot, upp till NHL-laget. 

Kallas tillbaka till NHL

Fagemo har varit stekhet i farmarlaget Ontario Reign den senaste tiden då han har gjort 4+2 på sina fyra senaste matcher. Totalt har 22-åringen gjort tolv mål och 18 poäng på 27 matcher i AHL den här säsongen och han ligger därmed tvåa i interna skytteligan, bakom landsmannen Lias Andersson

Samuel Fagemo debuterade i NHL förra säsongen då han gjorde fyra matcher för LA Kings. Den här säsongen har han tidigare fått göra tre NHL-matcher och han har då gjort ett mål och en assist, hans första poäng i världens bästa hockeyliga.

Backen Björnfot har lite oväntat fått spela i AHL den här säsongen efter att ha varit ordinarie i NHL förra säsongen. Det har då blivit 2+2 på 30 matcher för 21-åringen i farmarligan. Nu kan Tobias Björnfot dock få chansen till ytterligare NHL-spel. Han har tidigare gjort fyra matcher i Kings den här säsongen och 110 NHL-matcher hittills i sin karriär.


TV: Experterna om Ekman Larssons uppmärskammade petning

Den här artikeln handlar om: