Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Ny fullträff av Mika Zibanejad – skriver in sig i häftigt sällskap

Med sitt 1–0-mål i nattens 3–1-seger över Columbus Blue Jackets sköt Mika Zibanejad sitt 20:e mål för säsongen. Han blev därmed den blott sjätte Rangers-spelaren genom tiderna att nå milstolpen i sex raka säsonger.

Mika Zibanejad lyckades skriva in sig i ett rätt häftigt sällskap i nattens 3–1-seger över Columbus Blue Jackets. I och med sitt 1–0-mål drygt halvvägs genom den första perioden nåde den svenske superstjärnan 20 gjorda mål den här säsongen, vilket innebar att han för sjätte säsongen i rad nådde 20 mål eller fler för Rangers.

Han blev därmed den blott sjunde Rangersspelaren genom alla tider att ha sex raka 20-målssäsonger för klassikerklubben. Sedan tidigare har bara Bryan Hextall, Sr. (sex säsonger), Rod Gilbert (sju), Vic Hadfield (sju), Andy Bathgate (sju) och Jean Ratelle (åtta) lyckats med bedriften.

Revansch efter helgens förlust

För Zibanejad och hans Rangers var 3–1-segern borta mot Columbus en skön revansch efter helgens tunga 1–2-förlust mot Montreal.

– Jag tror att alla vet vad vi behöver göra. Det är vad vi gjort bra och det är det som gjort oss framgångsrika. Vi lyckades inte med det mot Montreal, säger Zibanejad till NHL.com.

Zibanejad har nu producerat 46 poäng (20+26) på 45 matcher för Rangers och ligger därmed på en femteplats i svenskarnas poängliga den här säsongen. Hans 20 mål landar honom dessutom på andraplatsen i svenskarnas skytteliga, bara slagen av William Nylanders 22 fullträffar.

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 1–3 (0–2, 0–1, 1–0)
Columbus: Andrew Peeke (4).
New York: Mika Zibanejad (20), Barclay Goodrow (9), Vitalij Kravtsov (3).

***

Sebastian Aho sköt sitt fjärde mål för säsongen när han öppnade New York Islanders målskytte i den första perioden i nattens möte med Washington Capitals. Islander ledde matchen med 3–0 i den andra perioden, men Capitals stod för en stark upphämtning och kunde ta ikapp tremålsunderläget under ordinarie matchtid innan Dmitrij Orlov avgjorde till “Caps” fördel i förlängningen och fullbordade vändningen.

Erik Gustafsson, Nicklas Bäckström och Marcus Johansson stod för varsin assistpoäng för Capitals i matchen.

New York Islanders – Washington Capitals 3–4 e. sd (2–0, 1–2, 0–1, 0–1)
New York: Sebastian Aho (4), Matt Martin (4), Hudson Fasching (3).
Washington: Garnet Hathaway (7), Tom Wilson (1), T.J. Oshie (9), Dmitrij Orlov (3).

***

Erik Karlsson noterades för ett mål och en assist när hans San Jose Sharks tog en stark poäng mot New Jersey Devils. Först fanns den svenske stjärnbacken med i förarbetet till Timo Meiers 1–1-mål i den första perioden, innan han själv slog till med 2–1-målet i öppningsaktens slutsekunder.

Devils vann till slut matchen med 4–3 efter straffar. Jesper Bratt noterades för två passningspoäng i matchen och har nu skrapat ihop 45 poäng (18+27) på 44 matcher den här säsongen, medan Karlsson står noterad för 58 poäng (14+44) på 45 matcher.

San Jose Sharks – New Jersey Devils 3–4 e. str (2–1, 0–0, 1–2, 0–0, 0–1)
San Jose: Timo Meier (25), Erik Karlsson (14), Nick Bonino (6).
New Jersey: Ryan Greaves (5), Nico Hischier (20), Jack Hughes (29).