Tim Erixon.
Foto: Bildbyrån/C More
SHL

Tim Erixon fick matchstraff efter crosscheckingen

ANNONS

Eftermiddagens möte med Skellefteå blev en tung 0–5-förlust för Timrå. 
Vid ställningen 0–3 tryckte Tim Erixon till onödigt mycket och fick lämna isen. 
– Ingen gör någon bra match, säger Timråtränaren Ante Karlsson till Sundsvalls tidning 

Första perioden i mötet mellan Skellefteå och Timrå slutade 0–0, med en fördel i skotten för hemmalaget från Västerbotten. Timrå, som kom från tre raka förluster hängde med i matchen, men i den andra perioden blev det en mardröm. 

Anton Olssons första mål i Skellefteåtröjan inledde målskyttet tidigt i perioden och efterföljdes av ytterligare två fullträffar från hemmalaget. För sjunde matchen i rad gjorde Tom Kühnhackl poäng och plötsligt var det en ordentlig uppförsbacken för Timrå. 

En uppförsbacken som endast skulle bli brantare. Andreas Wingerli satte 3–0 trots numerärt underläge och därefter satte Tim Erixon sitt lag i en prekär situation.

Sänktes efter matchstraffet

Med mindre än en minut kvar att spela av perioden tryckte Erixon till Rickard Hugg onödigt hårt i ryggen och skellefteåforwarden dundrade otäckt in i sargen. Erixon fick därmed kliva av isen och satte laget i en situation där de tvingades inleda tredje perioden med nästan fem minuters spel i boxplay. 

– Tycker vår andra period är bra, vi vänder spelet snabbt och har bra attackspel och gör det svårt för Timrå. Vi går på tre enheter nu och ska inte bli bekväma. Det är lätt att tänka att matchen är hemma, men vi ska fortsätta med attack nu i powerplay, säger Robert Ohlsson i C More. 

Tidigt i tredje satte Skellefteå 4–0 i powerplay och fyllde sedan på med 5–0, återigen genom Tom Kühnhackl. Det blev även slutresultatet. 

Ett slutresultat som innebär att Timrå nu har fyra raka förluster. 
– Det är klart att det var knäckande. De blockade ett skott och åkte ifrån oss. Vi straffade bort oss och det var tufft. Sedan får vi en femma emot oss och de får göra 4–0 och då är det gonatt. Där dog det, säger Ante Karlsson till Sundsvalls tidning och fortsätter: 
– Jag tycker att hela laget är blekt. Ingen gör någon bra match.


TV: Studio Oddset Hockey med fokus på Luleås kris

Den här artikeln handlar om: