Niclas Burström.
Foto: Bildbyrån
SHL

Niclas Burström tillbaka - fick kliva in som center

ANNONS

Inför kvällens möte mellan Oskarshamn och Rögle får hemmalaget tillbaka ett gäng spelare. 
En av dem är backen Niclas Burström, men han får en lite annorlunda roll. 

Niclas Burström har inte klivit ut på SHL-isen för sitt Oskarshamn sedan den 26 december. Men ikväll är han tillbaka. 

När Oskarshamn presenterar sitt lag inför hemmamötet med Rögle gör han tillsammans med Joe Cannata OCH Cameron Brace comeback i laget, men inte i sin vanliga roll i ett av backparen. 

Blaine Byron hålls utanför laget med en skada och därmed kommer Burström att kliva in i rollen som center i den tredje kedjan. 

Men det är inte första gången för den erfarna 31-åringen. Under sin tid i Skellefteå fick han även hoppa in som center vid flera tillfällen då sportchefen Erik Forssell menade att han skulle klara av det.

– Om jag minns det rätt så var det så. Han hade ju spelat med Niclas och trodde att han skulle klara av det. Han är ju en smart tvåvägsback som egentligen inte skulle få några större förändringar i sitt defensiva spel. Det är ju samma jobb som en centerforward när det blir stationärt i egen zon. Burström är ju dessutom duktig på att följa med upp, har en bra spelförståelse och hittar ytor där han blir spelbar och hittar ytor där andra blir spelbara. Han är ju dessutom väldigt bra på att släppa pucken vid rätt tillfälle, sade Tommy Samuelsson då till Norran. 


TV: "Det är svårt att bli klok på Leksand"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL