Kalmar HC förlorade mot Nybro
Montage
Matchrapport

Seger för Nybro efter avgörande i förlängningen mot Kalmar

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Nybro avgöra den jämna matchen borta mot Kalmar i Allettan Norra herr. Slutresultatet blev 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1). Stor matchhjälte i förlängningen blev Juho Liuksiala som stod för det avgörande målet.

– En jämn hockeymatch, oavgjort efter 60 är inte ologiskt. Vi saknade lite beslutsamhet ikväll, den ingrediensen stoppar oss från en riktigt bra insats. Hittar bra lösningar i mittzon sista 40, men inte sista tjugo när vi jagar. Tyvärr går inte OT till vår fördel, tyckte Kalmars tränare Viktor Tuurala, efter matchen.

Segern var Nybros fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Nybro starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Pelle Hedlund och Jonas Nyman. Efter 12.28 i andra perioden slog Viktor Fridolfsson till, framspelad av Alexander Nilsson och reducerade åt Kalmar. Laget kvitterade till 2-2 med nio sekunder kvar att spela i tredje perioden genom Filip Nordström på pass av Markus Palmberg och Adam Hirsch. I förlängningen tog det 1.11 innan Nybro avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Juho Liuksiala, på pass av Niklas Dahlberg och Eero Savilahti.

Kalmar har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Nybros andra uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Nybro är på andra plats.

På söndag 15 januari 16.00 spelar Kalmar borta mot Dalen, och Nybro hemma mot Halmstad.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL