Elliot Ekmark.
Foto: Bildbyrån
SHL

Elliot Ekmark lånas ut till Björklöven

ANNONS

Medan Linköping har hård konkurrens har Björklöven drabbats av skador. 
Lösningen blir att LHC:s centerlöfte Elliot Ekmark lånas ut till den allsvenska klubben. 
– Vi ser det här som en perfekt möjlighet, säger Peter Jakobsson, sportchef i LHC. 

Elliot Ekmark har på sju matcher denna säsong redan kommit upp i den poängtotal han hade under förra säsongens 44 framträdanden. Det har varit betydligt färre matcher denna SHL-säsong, och inte bara då Linköpingslöftet haft problem med skador, utan även på grund av hård konkurrens i laget. 

Nu meddelar LHC att de lånar ut den 20-årige centern till HockeyAllsvenskan för att ge honom mer speltid. 
– Just nu är vi en situation där vi sitter på många forwards i truppen och vi ser det här som en perfekt möjlighet för Elliot att få ytterligare speltid i ett topplag i Hockeyallsvenskan, säger Peter Jakobsson, sportchef i LHC. 

Elliot Ekmarks nya adress, i en månad framöver, kommer istället att vara Umeålaget Björklöven. Den HockeyAllsvenska tabelltvåan skriver att man har ett par skador och därmed tar in Ekmark för att täcka upp.

Väntas bli borta länge

Spelarna som dragit på sig skador är Oliver Johansson och Alexander Wiklund. Johansson kommer bli borta under en längre tid efter att han fått ett skott på foten i veckans match mot Kristianstad. “Prognosen är att han blir borta mellan 4-8 veckor", skriver klubben. 

Wiklund har lämnat laget under bortaturnén för att åka hem till Umeå och undersökas. Han beräknas bli borta en tid, men missar då sannolikt de två kommande bortamatcherna innan laget vänder hem igen till nästa vecka.


TV: Studio Oddset Hockey med fokus på Luleås kris

Den här artikeln handlar om: