U18-VM

Sverige till semifinal – trots drömmål av Slovakien

Slovakien hade inte mycket att säga till om i kvartsfinalen mot Sverige. Slutresultatet skrevs till 6-1, efter ett zorromål av 14-årige Nela Lopusanova.

Sverige är vidare till semifinal i JVM på hemmaplan i Östersund. Men matchsnacket har mest handlat om Nela Lopusanova. 14-åringen stod för en riktig delikatess vid ställningen 1-0 till Sverige. Hon rundade det svenska målet och avslutade med att zorra in 1-1 bakom en chanslös Felicia Frank.

– Det är turneringens snyggaste mål, utbrast SVT:s kommentator Chris Härenstam.

Den första perioden slutade 2-1 efter ett ledningsmål av Jenna Raunio. Det första svenska målet gjordes av Stina Andersson.

Överkörning i tredje perioden

I den andra perioden kom Sverige inte riktigt upp i nivå och fick inte det önskade trycket på ett Slovakien som backade hem ordentligt. Men två mål fick man med sig genom Isabelle Leijonhielm och Linnea Natt och Dag.

Därtill fanns det även ett gäng stolpträffar för Sverige.

Början av den tredje perioden var det ett annat svenskt lag som kom ut på banan. Mira Jungåker tog pucken på nedsläpp och kunde så när sätta 5-1 redan efter ett par sekunder. Ingen lycka där, utan istället gjorde Ebba Hedqvist mål 29 sekunder in i perioden.

Sveriges kanske bästa spelare den här turneringen, Hilda Svensson, ville också blanda sig i målprotokollet och gjorde 6-1. Något mer mål i matchen föll aldrig utan 6-1 blev också slutresultatet.

Nu väntar USA i semifinal. Den matchen spelas på lördag klockan 16 och matchen sänds på SVT.

TV: Studio Oddset Hockey med fokus på Luleås kris