Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Glädjebeskedet: Tex Williamsson närmar sig comeback

ANNONS

Tex Williamsson har inte spelat en enda match under säsongen och MoDo har sökt efter en ersättare. Men rehabträningen för målvakten har gått över förväntan – och nu kan en sensationell comeback vara nära förestående.
– Många är förvånade över hur bra det har läkt, säger 32-åringen till Örnsköldsviks Allehanda.

MoDo har under säsongen gått hårt på Kristers Gudlevskis som förstemålvakt. Marcus Nygren, som gör sin första säsong i Hockeyallsvenskan, har agerat andra spade och fått sporadiskt med istid.

Sportchefen Henrik Gradin har därför sökt efter ännu en målvakt som kan konkurrera om speltiden.

Och han kanske inte behöver titta längre bort än på sitt egna lag. För där finns Tex Williamsson under kontrakt. Målvakten hade en finfin säsong förra året och var en av anledningarna till att MoDo tog sig till en semifinal i slutspelet.

Efter säsongen blev det dock en operation, som många menade skulle innebära att den här säsongen var förstörd. Men nu ser en comeback ut att komma betydligt tidigare än förväntat.

– Jag är också förvånad, men jag tycker det är skitkul då det varit lite från och till med olika olika besked, säger målvakten till Allehanda.

“Känns faktiskt bara jävligt bra”

Nu väntar fortsatt rehabträning och enligt tidningen är det aktuellt med spel inom fyra till fem veckor. Då är det i första hand att hitta formen med J20-laget som är på kartan.

– Jag är inte jätteorolig över någonting förutom att jag ska åka på någon form av bakslag eller att något ska gå sönder. Jag vet att jag kommer att ha lite ont, men det är bara att ställa in sig på det. Det känns faktiskt bara jävligt bra, helt enkelt.

Med det beskedet kommer Tex Williamsson av allt att döma vara fit for fight när det är dags för slutspel i slutet av mars. MoDo leder just nu Hockeyallsvenskan i överlägsen stil.


TV: "Lassi har eventuellt fått stå för många matcher"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL