Jonathan Andersen.
Foto: Bildbyrån
SHL

Jonathan Andersen belönas med rookiekontrakt av Färjestad

ANNONS

Jonathan Andersen passerade 100 spelade minuter i SHL i mötet med Oskarshamn vid årsskiftet. Nu belönas 19-åringen med ett rookiekontrakt av Färjestad.
– Vi är väldigt glada över hans utveckling den här säsongen, säger sportdirektören Rickard Wallin.

Jonathan Andersen har spelat 22 matcher med Färjestad den här säsongen. Strax innan årsskiftet nådde han 100 spelade minuter i SHL, vilket innebär att han har rätt till ett rookiekontrakt med den värmländska klubben.

Nu har 19-åringen tecknat kontraktet som sträcker sig säsongen ut.

– Jonathan har kommit in och täckt upp med förtjänst när vi haft en skadefylld höst. Vi tycker att det är jättekul att en värmländsk spelare, som gått en liten annorlunda väg till SHL, kommer in och gör så pass bra ifrån sig. Vi är väldigt glada över hans utveckling den här säsongen, och det ska bli spännande att se hans fortsatta resa, säger sportdirektören Rickard Wallin till klubbens hemsida.

Anslöt till Färjestad inför säsongen

Andersen, som ursprungligen kommer från Arvika, anslöt till Färjestads J20-lag inför den här säsongen efter att ha spenderat fjolåret i Troja/Ljungbys J20-lag i J20 Region. Dessförinnan har han spelat juniorhockey i Grums och Arvika.

– Jag har gjort en lång resa i en kort karriär kan man säga. Och nej, jag hade väl inte tänkt så långt att jag efter jul skulle stå här med ett kontrakt när jag fortfarande är junior, men det är bara att fortsätta jobba hårt varje dag så får vi ser var det tar en, säger han.

Juniorforwarden har noterats för två passningspoäng i SHL den här säsongen. I J20-laget har han producerat 17 poäng (8+9) på 22 matcher. Andersen har även spelat två matcher på lån i hockeyallsvenska BIK Karlskoga under säsongen.


TV: Studio Oddset Hockey - med målvakterna i fokus

Den här artikeln handlar om: