Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Filip Forsberg målskytt när Nashville nollade Ottawa

ANNONS

Filip Forsberg är i god poängform för tillfället. I natt sköt svensken ett av Nashvilles mål i 3–0-segern borta mot Ottawa – och har nu gjort sju mål och elva poäng på sina sju senaste matcher.
– Nu har resultaten börjat komma för oss, säger Forsberg till NHL.com.

Efter att ha hållits borta från poängprotokollet i mötet med Washington Capitals förra veckan var Filip Forsberg återigen tillbaka i händelsernas centrum i nattens match mot Ottawa Senators.

Den svenske stjärnforwarden sköt ett mål och hade även en assist i poängprotokollet när Nashville besegrade Ottawa med 3–0. För Forsberg var det han sjunde mål och totalt elfte poäng på sina sju senaste matcher. Ingen spelare i NHL har gjort fler poäng än Forsberg under den tidsperioden

För Nashville innebär segern att laget nu vunnit fem av sina sex senaste matcher.

– Redan innan vi började vinna så spelade vi bättre hockey. Det var ett tag där vi inte fick med oss resultaten, men vi spelade bättre och byggde upp vårt spel. Nu har resultaten börjat komma, säger Forsberg till NHL.com.

Storspelade senast – höll nollan i natt

Efter att ha räddat 64 skott i mötet med Carolina förra veckan fick den finske målvakten Juuse Saros i natt hålla säsongens första nolla, då han stoppade samtliga 38 skott som Ottawa skickade på mål.

– Vi lät dem inte ha över 60 skott på mål den här matchen, så det blev lite enklare för honom. Om vi kan hålla oss till runt 30 skott mot eget mål så kommer han klara det galant, säger Forsberg om Saros.

Filip Forsberg har nu producerat 36 poäng (16+20) på 39 matcher den här säsongen och ligger därmed på en åttondeplats i den svenska poängligan i NHL.

Ottawa Senators – Nashville Predators 0–3 (0–2, 0–0, 0–1)
Ottawa: -
Nashville: Roman Josi (10), Jeremy Lauzon (2), Filip Forsberg (16).

Den här artikeln handlar om: