Daniel Zaar.
Foto: Bildbyrån
SHL

Daniel Zaar missar fler matcher – ska undersökas ytterligare

ANNONS

Daniel Zaar utgick med en skada i helgens möte med HV71. Nu väntas Röglestjärnan missa åtminstone två veckors spel.
– Förhoppningsvis är det inte så allvarligt som vi först befarade, säger fysioterapeuten Christopher Alvengrip till klubbens hemsida.

Daniel Zaar hade en tuff vecka den gångna veckan.

Först utgick han skadad i torsdagens möte med Örebro efter att ha välts in i sargen av Oliver Eklind i övertidsspelet. Zaar repade sig emellertid lagom till segermatchen mot HV71 (2–1) på lördagen, men även där tvingades Röglestjärnan utgå med en skada i den tredje perioden.

Nu tyder det mesta på att Zaar missar ett par veckors matcher.

– Daniel tvingades utgå mot HV och vi håller fortfarande på att undersöka vilken typ av skada det är. Men vi kan nog räkna med att han missar den här och nästa vecka. Förhoppningsvis är det inte så allvarligt som vi först befarade, säger fysioterapeuten Christopher Alvengrip till klubbens hemsida.

Bengtsson missar veckans matcher

Vidare berättar Alvengrip att Anton Bengtsson, som saknades i matchen mot HV71 i lördag, inte kommer till spel den här veckan, medan Samuel Jonssons skadestatus utvärderas dag för dag.

Glädjande för Rögle är emellertid att backen Lukas Klok, som missat lagets tre senaste matcher, nu är redo för spel igen efter sin skada. För Dennis Everberg, som inte spelat sedan slutet av oktober, gäller fortsatt rehabilitering och klubben har inget fast datum för när stjärnan kan tänkas vara tillbaka i spel.


TV: Studio Oddset Hockey - med målvakterna i fokus

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL