Axel Bergkvist och Tomas Mitell.
Foto: Bildbyrån
SHL

Backen Axel Bergkvist kan få spela center för Färjestad

ANNONS

Färjestad saknar flera spelare inför veckans matcher. 
Då kan backen Axel Bergkvist få kliva upp och spela center. 
– Det ska bli kul. I morgon ska jag träna tekningar, säger Bergkvist till Värmlands Folkblad.

Färjestad har haft flera spelare borta under en längre tid. Nu börjar det ljusna då ett antal spelare var tillbaka på tisdagens träning. 

Det saknas dock fortfarande ett antal spelare som riskerar att missa veckans matcher. 

– Vi hoppas på Theodor Lennström på torsdag. Vi hoppas väl på Per Åslund och Victor Ejdsell också, men högst troligt spelar de inte. Det är tveksamt om de spelar på lördag mot HV71 också, säger tränaren Tomas Mitell till Värmlands Folkblad.

Färjestad ser då ut att kunna testa en annorlunda lösning på frånvaron. Under tisdagens träning matchades nämligen 22-årige backen Axel Bergkvist som center i en kedja med Oscar Lawner och Jonathan Andersen

“Göra det bästa av situationen”

Om Bergkvist får spela som center i torsdagens match mot Luleå återstår dock att se. En del beror på Theodor Lennströms vara eller icke vara. Om Lennström inte kan spela får nog Bergkvist gå ner på sin vanliga position som back. Men om Lennström kommer till spel… 

– Då testar vi Axel som center. Jag tyckte det såg fantastiskt bra ut på träningen, säger Mitell.

Axel Bergkvist har fått sparsamt med istid sedan flytten till Färjestad då han främst agerat sjundeback. Nu kan han dock få kliva upp som center – en position som han spelat på sedan han var pojkspelare i Leksand. 

– Det ska bli skoj! Jag har spelat center, en eller två matcher. Men det är för länge, länge sedan, säger Bergkvist till VF och fortsätter: 
– Det ska bli kul, verkligen. Alla måste hjälpa till när läget är som det är, ta den roll man får och göra det bästa av situationen.


TV: Tre svenskar uttagna till All Star-matchen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL