Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Jacob Markström utbytt i natt: "Deras målvakt var bättre"

Nattens bortamöte med jumbon Chicago Blackhawks är en match som Jacob Markström förmodligen vill glömma så fort som möjligt. Den svenske stjärnmålvakten släppte in tre mål på elva skott och blev utbytt av Flames-tränaren Darryl Sutter tidigt i den andra perioden.
– Deras målvakt var bättre än våran, säger Sutter till Sportsnet efter övertidsförlusten.

Efter att ha räddat 24 av 25 skott i segermatchen mot New York Islanders hyllades Jacob Markström av lagkamraten Milan Lucic. I natt kunde den svenske stjärnmålvakten inte upprepa den fina insatsen.

Markström, som denna säsong haft svårt att nå upp till samma höga höjder som han nådde förra säsongen, fick se sig själv bli utbytt tidigt i den andra perioden i nattens möte med NHL-jumbon Chicago Blackhawks. Detta efter att han släppt in tre mål på Blackhawks elva första skott i matchen. Blackhawks vann matchen med 4–3 efter förlängning.

– Deras målvakt var bättre än våran. Bevisen fanns på resultattavlan och i skottstatistiken, säger Flames tränare Darry Sutter till Sportsnet.

Kritiserar de unga spelarna: “Dök inte upp”

För Markström var detta andra gången denna säsong som han blivit utbytt för Flames, då han i oktober fick lämna över målvaktssysslan till Dan Vladar efter att ha släppt in tre mål på tolv skott i den första perioden mot Buffalo Sabres.

Efter matchen var det dock inte Markströms målvaktsspel som tränaren Darryl Sutter valde att rikta kritik mot. I stället var det mot lagets unga spelare som Sutter riktade en salva.

– Vi måste vara tacksamma att vi fick med oss en poäng med tanke på att våra unga spelare inte dök upp. De var inte förberedda. Vissa av dessa killar måste vi ta i handen, säger Sutter.

Elias Lindholm stod för ett mål och en assist för Calgary i matchen, medan landsmannen Rasmus Andersson noterades för två assist. I Chicago gjorde den tyske talangen Lukas Reichel sitt första mål i NHL i sin blott tredje NHL-match, medan målvakten Alex Stalock räddade 44 av 47 skott.

Chicago Blackhawks – Calgary Flames 4–3 e. sd (2–1, 1–2, 0–0, 1–0)
Chicago: Lukas Reichel (1), Colin Blackwell (1), Phillip Kurashev (5), Max Domi (16).
Calgary: Elias Lindholm (13), Jonathan Huberdeau (8), Nazem Kadri (16).

***

Nils Lundkvist sköt ett av Dallas Stars mål i 5–1-segern mot Florida Panthers i natt. Den norrbottniske backen utökade hemmalagets ledning till 2–0 halvvägs genom matchen då han från sin position i den vänstra tekningscirkeln överlistade Spencer Knight med ett direktskott i powerplay.

Lundkvist har nu producerat fyra mål och totalt tolv poäng på 38 matcher med Dallas denna säsong.

Dallas Stars – Florida Panthers 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)
Dallas: Jason Robertson 2 (28), Nils Lundkvist (4), Esa Lindell (5), Miro Heiskanen (7).
Florida: Carter Vergaeghe (19).

***

Axel Jonsson Fjällby noterades för det matchvinnade målet när hans Winnipeg Jets besegrade Vancouver Canucks i gårdaskvällens målfest med 7–4. “Jägarns” mål kom i slutet av den andra perioden och innebar en 5–4-ledning till Jets. Utöver målet stod den tidigare Djurgårdsforwarden även för en assist i segermatchen.

Matchens stora förgrundsfigur var annars Jets stjärnforward Kyle Connor. Jets-forwarden slog till med ett hattrick i matchen och utökade därmed sin målskörd till 20 mål den här säsongen.

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 7–4 (2–2, 3–2, 2–0)
Winnipeg: Kyle Connor 3 (20), Nikolaj Ehlers (1), Morgan Barron (5), Axel Jonsson Fjällby (3), Dylan DeMelo (2).
Vancouver: J.T. Miller (15), Jack Studnicka (3), Bo Horvat (29), Sheldon Dries (5).