Kiruna IF förlorade mot Lindlöven

Lindlöven tog bonuspoängen borta mot Kiruna

Matchen i HockeyEttan Allettan norra mellan hemmalaget Kiruna och gästande Lindlöven var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där Lindlöven spikade segerresultatet, 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0). Johannes Jämsén blev matchhjälte för Lindlöven med sitt mål med bara 58 sekunder kvar i förlängningen.

Lindlövens tränare Jonas Duvåker:

– Slarvig start på matchen som kostar oss två mål bakåt. Efter andra målet i början på andra så tar jag timeout och efter det blir det bättre. Vi kör över Kiruna sista 30 minuterna och borde ha vunnit under ordinarie. Ändå väldigt nöjd med segern.

Kiruna tog ledningen efter 15.22, genom Jacob Hansson på pass av Mattias Mustonen och William Palovaara. Efter 2.54 i andra perioden slog Simon Thyni till, framspelad av Philip Kemi och Mattias Mustonen och gjorde 2-0. 1.04 in i tredje perioden nätade Lindlövens Tim Alverhag på pass av Joshua Karlsson och Filip Barklund och reducerade.

Efter 16.39 nätade Edwin Lindström på pass av Elias Lindgren och kvitterade för Lindlöven.

I förlängningen tog det 4.02 innan Lindlöven också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Johannes Jämsén, framspelad av Joshua Karlsson.

Det här var Kirunas andra uddamålsförlust den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. Lindlöven är på åttonde plats.

I nästa match möter Kiruna Nyköping borta och Lindlöven möter Hudiksvall hemma. Båda matcherna spelas lördag 14 januari 16.00.

TV: Axel Jonsson Fjällbys superskott sänker Vancouver