Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

HV71:s glädjebesked efter tunga förlusten: "Ger oss fler möjligheter"

ANNONS

HV71 förlorade gårdagens möte med Rögle med 1–2 och sitter fast på kvalplatsen. 
Men trots den tunga förlusten får man nu lite att glädjas åt. 
– Alltid skönt när man kan ha så många spelare tillgängliga som möjligt, säger Tommy Samuelsson till Jönköpingsposten.

Efter sju raka förluster bröt HV71 trenden med en 3–1-vinst mot Brynäs tidigare i veckan, men när helgens match var färdigspelad var det ytterligare en förlust som behövdes skrivas upp. 

1–2-matchen under gårdagen tog extra hårt på Jönköpingslaget då det i stora delar gjorde en bra match, men ändå fick åka hem tomhänta. 
– Som helhet gjorde vi 60 riktigt bra minuter. Vi spelade jämnt i den första perioden, växlade upp i den andra och tvingade Rögle att ta en timeout men var inte tillräckligt effektiva framåt. Framförallt inte när vi hade våra möjligheter i powerplay, säger tränaren Tommy Samuelsson till Jönköpingsposten. 

Men trots att man åter stod som det förlorande laget finns det lite att glädjas åt. Och inte bara det faktum att man faktiskt bjöd upp till dans i matchen. För JP berättar Tommy Samuelsson även att en rad spelare är på väg mot comeback. 
– Det räknar jag med, i alla fall tre, troligtvis fyra, av de sex som inte var med här, säger Samuelsson.

Tre av fyra redo till nästa helg

Lokaltidningen skriver att det troligtvis rör sig om Joey LaLeggia, André Petersson, Victor Sjöholm och Oliwer Kaski. Sjöholm har efter JVM några dagar att vila, men bör vara redo för spel i nästa helg. Nyförvärvet Kaski har varit borta ett tag, men ser även ut att vara redo till nästa helg, precis som LaLeggia. André Petersson ska vara tillgänglig i nästa match. 

Besked som inte minst gör Samuelsson glad. 
– Ja, positiva sådana. Det ger oss fler möjligheter och det är alltid skönt när man kan ha så många spelare tillgängliga som möjligt, säger han till JP.


TV: Studio Oddset Hockey - med målvakterna i fokus

Den här artikeln handlar om: