Foto: Bildbyrån
SHL

Patrik Karlkvist sänkte Leksand: "Vi passar fram till deras mål"

ANNONS

Patrik Karlkvist är erkänd som en av SHL:s bästa målskyttar. Då serverade Leksand skyttekungen som kunde avgöra med sina 2-1- och 3-1-mål. 
– Det suger ju för honom men det är bara att tacka och ta emot, säger skyttekungen till C More efter matchen. 

Leksand kontrollerade matchbilden och låg på för ett 2-1-mål. Då klev en av ligans bästa målskyttar Patrik Karlkvist fram och stängde matchen på ensam hand.

Skyttekungen gjorde först 2-1 efter att ha snappat upp en puck på bortre stolpen.

3-1 kom sedan efter en groda av Leksands Patrik Norén som passade fram snajpern till ett friläge. Där gjorde han inga misstag utan la in pucken mellan benen på Mantas Armalis.

– Sedan får jag en jättefin passning där… det suger ju för honom men det är bara att tacka och ta emot, säger Patrik Karlkvist i C More.  

Sänkta av slarvet

Leksand tog tidigt ledningen via Olle Alsing som prickade in pucken bakom Tim Juel. Men det var slarvet som skulle sänka dalalaget denna kvällen.

I slutet av den första perioden passade Emil Heineman fram John Dahlström som kvitterade matchen. 

– Vi passar fram till två av deras mål. Det är klart att det inte går. Lägger du på pucken på Patrik Karlkvist vet du att du har gjort fel, säger Björn Hellkvist, som ändå inte var helt missnöjd med matchen överlag. 

– Stundtals spelar vi med en jättefin aggressivitet och intensitet. Vi spelar hockey i hög fart och det är det vi vill göra. 

Målskyttar:
Leksand: Olle Alsing.
Oskarshamn: John Dahlström, Patrik Karlkvist x2.


TV: Märkliga scenerna: Snor motståndarens klubba

Den här artikeln handlar om: