Marcus Vela gjorde tre mål.
HockeyAllsvenskan

Nu har Marcus Vela presenterat sig för MoDo – sköt ett hattrick

MoDo har bara förlorat fyra matcher efter ordinarie tid den här säsongen – två av dem har varit mot nykomlingen Östersund.
Men nu fick MoDo revansch genom att vinna med 5-1 över ÖIK – efter att nyförvärvet Marcus Vela fullbordat ett hattrick.

MoDo Hockey hade förlorat två matcher i rad efter att den 16 matcher långa segersviten tog slut under mellandagarna.

Men under fredagen tog sig serieledarna tillbaka på vinnande spår igen efter att ha besegrat Östersund med 5-3. MoDo fick därmed revansch på nykomlingen eftersom det var just Östersund som bröt MoDos långa segersvit.

Matchens främsta spelare var MoDos nyförvärv Marcus Vela som presenterade sig för hemmapubliken genom att skjuta ett hattrick. Det är hans tre första mål för MoDo sedan han värvades från Västervik.

Tre mål av Vela

Velas första mål var också det första i matchen. Han satte 1-0 till MoDo efter ett läckert klapp klapp-spel i powerplay. Bara några minuter senare drog Vela iväg på en soloåkning, bröt sig in mellan Östersunds två backar och lade in pucken mellan benen på målvakten Oliver Dackell för 2-0.

I den tredje perioden sköt Vela sitt tredje mål för att fullborda sitt hattrick. Han snappade då upp en retur och lade upp den högt i målet. Efter att ha gjort 0+1 på sina tre första matcher i MoDo klev nu Vela alltså fram och visade vad han kan bidra med för sitt nya lag.

MoDo vann skotten överlägset

Hattrickmålet innebar 5-1 i matchen men det skulle sedan bli viss spänning då Östersund gjorde två mål inom loppet av 15 sekunder i mitten av den tredje perioden för att komma upp till 5-3. MoDos tränare Mattias Karlin tog då timeout för att få stopp på blödningen.

Det lyckades och MoDo kunde även vinna matchen med 5-3 efter att ha dominerat under långa stunder, något som syntes på skottstatistiken då MoDo vann skotten med hela 48-15.

MoDo tar därmed sin första seger för 2023 och det återstår att se om detta är starten på en ny lång vinstsvit för serieledarna.

MoDo – Östersund 5–3 (0-0,3-0,2-3)

MoDo: Marcus Vela 3, David Bernhardt, Theo Jacobsson.
Östersund: Henrik Marklund, Alexander Anderberg, Kimi Koivisto.

TV: De var Sveriges bästa spelare på JVM