Linköping HC vann mot MoDo Hockey

Seger för Linköping efter avgörande i förlängningen mot Modo

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Linköping avgöra den jämna matchen hemma mot Modo i SDHL. Slutresultatet blev 5-4 (1-3, 1-1, 2-0, 1-0). Stor matchhjälte 08 sekunder in i förlängningen blev Jessica Adolfsson som stod för det avgörande målet.

Linköping tog ledningen efter 7.14, genom Nara Elia assisterad av Haruka Toko och Madelen Haug Hansen.

Modo kvitterade till 1-1 efter 9.17, genom Wilma Sundin på pass av Lina Ljungblom och Jaycee Magwood.

Laget tog också ledningen efter 13.42, genom Jaycee Magwood framspelad av Lina Ljungblom och Mariam El-Mahmadi.

Modo ökade också ledningen till 1-3 efter 16.42, genom Lina Ljungblom framspelad av Brooke Hobson.

Linköping reducerade dock till 2-3 genom Emilie Kruse Johansen tidigt i andra perioden.

Efter 19.25 gjorde Modo 2-4 genom Jennifer Wakefield. 16.45 in i tredje perioden slog Nara Elia till återigen framspelad av Haruka Toko och Emilie Kruse Johansen och reducerade.

Linköping kvitterade till 4-4 med 59 sekunder kvar att spela genom Jessica Adolfsson assisterad av Mallory Rushton och Madelen Haug Hansen.

I förlängningen tog det åtta sekunder innan Linköping också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Jessica Adolfsson, framspelad av Haruka Toko.

Modos Lina Ljungblom stod för tre poäng, varav ett mål.

Linköping har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Modo har två vinster och tre förluster. Det här var Linköpings sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Modos tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Linköping är kvar på sjätte plats, och Modo stannar på fjärde plats, i tabellen.

Linköping tar sig an Luleå i nästa match hemma fredag 6 januari 16.00. Modo möter samma dag 15.00 Djurgården borta.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL