Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

MoDo får inte loss Lukas Wernblom och Sam Vigneault

ANNONS

MoDo-fansen drömmer om att Lukas Wernblom stannar och att Sam Vigneault återvänder till klubben. Men så ser det inte ut att bli.
– Jag kan inte säga att det finns någon substans, vi för ingen dialog, säger sportchefen Henrik Gradin till Örnsköldsviks Allehanda.

Sam Vigneault och Lukas Wernblom har båda starka kopplingar till MoDo. Den förstnämnde spelade i klubben förra säsongen och blev snabbt en publikfavorit. Den andre har en pappa som är ikon i klubben och har själv varit utlånad till MoDo under säsongen.

Men ingen av spelarna ser ut att vara på med på resan tillbaka mot SHL.

För Sam Vigneault sitter på ett kontrakt med HV71, och Lukas Wernblom med Malmö. Två klubbar som slåss för ett fortsatt SHL-kontrakt. För Örnsköldsviks Allehanda berättar nu Henrik Gradin att det ingen av dem ser ut att kontrakteras av MoDo.

– Jag kan bekräfta att vi har ställt frågan, men de vill inte släppa dem.

Inte gett upp än

Enligt lokaltidningen har MoDo gjort ett seriöst försök att värva båda spelarna, utan framgång. Därför börjar nu seriesuveränen blicka åt andra håll, även om hoppet inte är helt ute.

– Ingen skulle bli gladare än jag om de skulle komma hit. Jag kan inte säga att det finns någon substans, vi för ingen dialog och de har befintliga kontrakt med sina klubbar. 

Lukas Wernblom har gjort två mål på lika många matcher för MoDo i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Samtidigt har Sam Vigneault stått för nio poäng på 29 matcher i SHL.


TV: Domaren skadad – efter slagsmål

Den här artikeln handlar om: