Färjestads BK vann mot Leksand

Stark defensiv när Färjestad vann mot Leksand

Fyra egna mål – men inte ett enda för Leksand. Färjestad tog en klar seger hemma mot Leksand i SHL. Slutresultatet blev 4-0 (2-0, 1-0, 1-0).

Färjestad startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Joakim Nygård och Per Åslund.

Efter 16.47 i andra perioden slog Per Åslund till återigen, framspelad av Marcus Nilsson och Theodor Lennström och gjorde 3-0.

Till slut kom också 4-0 genom Lucas Forsell som ökade Färjestads ledning på pass av Ville Pokka efter 9.55 i tredje perioden. 4-0-målet blev matchens sista och även den 19-årige forwardens andra på lika många matcher efter lånet i Karlskoga.

Färjestad har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Leksand har två vinster och tre förluster.

För Färjestad gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Leksand är på nionde plats.

I nästa match, fredag 30 december 19.00, har Färjestad Oskarshamn borta i Be-Ge Hockey Center, medan Leksand spelar hemma mot Linköping.

TV: "Skulle kunnat bli en Rönnberg för Örebro"