Hampus Plato.
HockeyAllsvenskan

SHL-lånet hjälte – avgjorde i förlängningen

Västervik drog det längsta strået i kvällens möte med Kristianstad. Detta efter att SHL-lånet Hampus Plato avgjort matchen i förlängingen.

Det blev en riktigt tajt match när Västervik tog emot Kristianstad i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där Västervik var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte med bara 34 sekunder kvar i förlängningen blev Hampus Plato som stod för det avgörande målet.

Första perioden var jämn. Västervik inledde bäst och tog ledningen genom Victor Öhman efter 14.42, men Kristianstad kvitterade genom Jack Kopacka bara två minuter senare. Efter 4.36 gjorde Västervik 2-1 genom Troy Loggins.

Kristianstad kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Viktor Grahn med 02.53 kvar att spela i andra perioden. Kristianstad gjorde 2-3 genom Linus Pettersson efter 1.32 i tredje perioden.

Västervik kom tillbaka, och gjorde 3-3 genom Simon Suoranta efter 8.06. I förlängningen tog det 4.26 innan Västervik också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Hampus Plato, på pass av Daniel Brickley.

Västervik har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Kristianstad har tre vinster och två förluster. Det här var Västerviks sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kristianstads åttonde uddamålsförlust.

Kristianstads nya tabellposition är nionde plats, medan Västervik är på 14:e och sista plats.

I nästa match möter Västervik SSK borta och Kristianstad möter Tingsryd hemma. Båda matcherna spelas torsdag 29 december 19.00.

TV: Uppmärksammade målvaktsingripandet – som taget ur tv-spel

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL