Elias Ekström stod för tre poäng i segermatchen.
Foto: Bildbyrån
Spengler Cup

Effektivt Örebro fick revansch – efter premiärförlusten

ANNONS

Efter förlusten i premiären av Spengler Cup fick Örebro under tisdagen revansch. SHL-laget vann mot finska HIFK i den andra gruppspelsmatchen efter att man gjort fem mål på 20 skott.

Örebro förlorade premiären i Spengler Cup under gårdagen med 2–5 mot Ambrí-Piotta. Under tisdagen var siffrorna omvända för SHL-laget, då man studsade tillbaka och lyckades vinna mot finska HIFK i den andra gruppspelsmatchen med 5–2.

Örebro visade prov på en skarp effektivitet, då laget gjorde fem mål på 20 skott i matchen. Elias Ekström var lagets poängbäste spelare i matchen, då han stod för ett mål och två assist i segermatchen. Robert Leino, Filip Berglund, Oliver Eklind och Rodrigo Abols stod för två poäng vardera i segermatchen.

I målet stod Jonas Arntzen för en stabil insats och räddade 37 av 39 skott i matchen. Segern innebär att Örebro kliver upp till andraplatsen i grupp 1 bakom Ambrì-Piotta. Gruppspelet avslutas under morgondagen då Ambrì-Piotta och HIFK möts i den avslutande matchen för att avgöra vilket lag som blir etta i gruppen och går direkt till semifinal. Tvåan och trean i gruppen får i sin tur spela kvartsfinal.

HIFK – Örebro 2–5 (2–2, 0–2, 0–1)
HIFK: Micke-Max Asten, Kasper Halttunen.
Örebro: Elias Ekström, Filip Berglund, Oliver Eklind, Rodrigo Abols, William Wikman.


TV: Experterna rankar lagen i JVM

Den här artikeln handlar om: