Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

New Jersey bröt dystra sviten – efter Jesper Bratts dubbel

New Jersey Devils bröt i natt lagets sex matcher långa förlustsvit. Detta efter att lagets svenske stjärna Jesper Bratt blivit tvåmålsskytt i 4–2-segern över Florida Panthers.

Sex raka förluster fick räcka.

Under natten till torsdag, svensk tid, lyckades New Jersey Devils bryta den dystra svit som laget var inne i genom att bortabesegra Florida Panthers med 4–2. Stor segerorganisatör för bortalaget var lagets svenske stjärnforward Jesper Bratt som stod för två av målen i trendbrottet.

– Vi behövde en seger. Vi har spelat många bra matcher under den här sviten, men har inte hittat en väg att göra mål. Att vi lyckades göra några mål i den tredje perioden i kväll var viktigt, säger tränaren Lindy Ruff till NHL.com.

33 poäng på 33 matcher

Bratt såg till att kvittera matchen till 1–1 i den första perioden, då han från den högra tekningscirkeln direktsköt in kvitteringspucken bakom Sergej Bobrovskij i powerplay.

I inledningen av den tredje perioden såg han återigen till att kvittera matchen, då han plockade upp en lös puck i mittzonen innan han skrinnade in från högerkanten och överlistade Florida-målvakten med ett rappt handledsskott.

Svensken har nu producerat tolv mål och 21 assist, totalt 33 poäng, den här säsongen på 33 spelade matcher.

Trots att Devils varit inne i en sex matcher lång förlustsvit den senaste tiden hänger laget alltjämt med i toppen av Metropolitan Division tack vare sin starka inledning på säsongen. Laget har nu samlat ihop 46 poäng på 33 matcher, vilket innebär att man har lika många poäng som divisionsledaren Carolina Hurricanes.

Florida Panthers – New Jersey Devils 2–4 (1–1, 1–0, 0–3)
Florida: Eric Staal (4), Eetu Luostarinen (8).
New Jersey: Jesper Bratt 2 (12), Jahor Sjaranhovitj (9), Tomas Tatar (8).